Tucano-1.jpg

RECYCLINE Moldova, alături de rețeaua de cafenele Tucano, a demarat o colaborare eco. Scopul acesteia este de a fi un exemplu pentru comunitatea locală. Începând cu luna februarie la filiala cafenelei de pe strada Pușkin 15 a fost instalat un coș special destinat colectării plasticului reciclabil de tip 2 și 5. Pentru cei care nu cunosc, aceste tipuri de plastic includ, de exemplu, PET-uri de apă și cutii pentru alimente.

Această inițiativă nu numai că promovează reciclarea, dar și educă comunitatea cu privire la importanța gestionării responsabile a deșeurilor. Este un pas important către un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți locuitorii. Puteți colecta plasticul din oficiu, dar și cel de acasă, iar apoi îl duceți la Tucano.

Ulterior, plasticul adunat va fi transformat în decor sau bijuterii de către cei de la RECYCLINE Moldova. La această inițiativă au fost invitate să participe afacerile locale, dar nu numai. Deoarece conștientizăm că exemplele bune sunt contagioase, am decis să participăm și noi, pentru a te inspira pe tine, cititorul nostru.

Plasticul reciclabil de tip 2 conține polietilenă de mare densitate (HDPE)

HDPE este un tip rigid de plastic din care se produc bidoane pentru detergenți, jucării și unele pungi. Este tipul de plastic cel mai des reciclat și e considerat printre cele mai puțin periculoase forme de plastic. Acest tip de plastic este rezistent și nu este afectat de expunerea directă la soare, de aceea este folosit pentru a produce mese de picnic, containere de gunoi, bănci și alte produse care necesită durabilitate.

Plasticul reciclabil de tip 2 conține polipropilenă (PP)

PP este un tip de plastic dur și ușor, care are calități excelente de rezistență la căldură. E folosit pentru ambalarea alimentelor (pentru a le menține proaspete), pentru realizarea capacelor bidoanelor, a recipientelor de margarină și iaurt și a paielor.

Activitatea celor de la RECYCLINE Moldova poate fi urmărită aici.

În acest material găsiți alfabetul colectării separate a deșeurilor, care vă explică în ce tomberon trebuie să ajungă fiecare tip de deșeu.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md