SW_1_2023.jpg

Fundația Startup Moldova organizează în acest an cea de-a 12-a ediție a evenimentului Techstars Startup Weekend, un concept de hackathon internațional. Echipa organizatorică își propune să selecteze 50 de tineri care vor avea oportunitatea să participe în cadrul activităților pentru a-și dezvolta propriul start-up.

În acest an, fundația lansează primul Startup Weekend concentrat pe inteligența artificială. Tinerii care își doresc să participe la acest eveniment trebuie să propună o idee afacere în domenii precum:
# Edtech;
# Agtech;
# MedTech;
# GreenTech;
# altele.

Pa parcursul a 54 de ore, vei avea ocazia să interacționezi cu mentori care au experiență în dezvoltarea unui start-up, cu un profil de activitate variat.

Acest Startup Weekend este pentru tine dacă:
# ai o idee inovativă în domenii precum inteligența artificială, educația digitală, sănătate digitală, agricultură;
# ai nevoie de o echipă pentru a-ți dezvolta ideea;
# ești în căutarea unui plan de dezvoltare pentru propriul start-up;
# vrei să beneficiezi de ghidare și experiența altor fondatori de start-upuri sau profesioniști în domenii precum marketingul digital sau comportamentul consumatorului.

# Ziua 1 – întâlniri, prezentarea ideilor și formarea echipelor.
# Ziua 2 – dezvoltarea unui produs minim viabil cu ajutorul mentorilor.
# Ziua 3 – finalizarea proiectelor, prezentările finale și celebrarea realizărilor.

Evenimentul se va desfășura în perioada 19-21 aprilie, la Orange {kITchen}, situată pe strada Calea Ieșilor 8 din Chișinău.

Persoanele interesate să-și creeze propriul start-up sunt invitate să completeze acest formular de înregistrare. Termenul-limită pentru înscriere este 15 aprilie.

Până în prezent, peste 250 de participanți au beneficiat de experiența Startup Weekend. În cadrul proiectului s-au dezvoltat afaceri precum:
# REDU – o aplicaţie care gestionează facturile pentru utilitățile casnice;
# Ettera – un sistem de stocare a energiei regenerabile care utilizează generatoare de hidrogen sau baterii gravitaționale;
# Eneta – o aplicație de personalizare a hainelor, care reflectă nevoile și tendințele în evoluție ale industriei modei;
# Ciorăpel – un robot inteligent de gestionare a gospodăriei, care simplifică organizarea jucăriilor și a șosetelor.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md