356240400_828490535455217_8552343386966376554_n.jpg

Elevii din Republica Moldova sunt invitați să se aboneze la un formular de interes pentru a primi notificări referitoare la ziua când vor începe înregistrările pentru programul FLEX 2025/2026.

Formularul de aplicare va fi disponibil în luna august, curent. Așadar, fie că sunteți elevi, profesori sau părinți, vă puteți număra printre primele persoane care vor afla despre înregistrările pentru obținerea unei burse FLEX. Pentru a vă abona, accesați această pagină.

FLEX este un program de burse gratuit, care oferă elevilor din Republica Moldova oportunitatea de a locui într-o familie gazdă americană și de a studia într-un liceu din SUA timp de un an academic. Evaluarea participanților se face de către o comisie de selecție din SUA, în baza a trei runde de testare.

Programul FLEX este gratuit și acoperă următoarele facilități pentru participanți:
# călătoria din orașul de origine din Moldova la orașul gazdă din SUA și retur;
# participarea la o orientare înainte de plecare care include pregătirea înainte de program;
# șederea participantului la o familie gazdă americană timp de un an academic;
# admiterea la un liceu american;
# asigurare medicală care acoperă tratamentul bolilor care apar în timpul programului, cu excepția afecțiunilor preexistente și a îngrijirilor dentare;
# bursă lunară care constituie 200 de dolari;
# o alocație suplimentară care constituie 300 de dolari necesari pentru a cumpăra articole de bază legate de școală.

Scopul programului este de a promova schimbul cultural și înțelegerea internațională prin intermediul experienței de învățământ în Statele Unite.

În acest material găsești mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate și alte informații despre bursa FLEX.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md