the-mind-explained-1.jpg

Serialul ”The Mind, Explained” este o serie documentară din 2019, pe care o poți urmări pe Netflix, narată de actrița americană Emma Stone în sezonul 1 și de Julianne Moore în sezonul 2, care explorează teme precum ce se întâmplă în creierele umane în timp ce visează sau folosesc droguri psihedelice.

Episoadele explorează subiecte precum memoria, visele, anxietatea, atenția și substanțele psihedelice.

Seria ”The Mind, Explained” amestecă narațiuni culturale, filozofie și știință pentru a pune întrebări interesante. Ilustrațiile desenate de mână sunt superbe și… ei bine, este narată de Emma Stone și Julianne Moore. Dacă asta nu te convinge să te uiți, nu știu ce altceva o va face. Într-o notă mai serioasă, sunt o mulțime de referințe la lucrări de cercetare pentru a susține narațiunea și care transformă episoadele în surse credibile de informații.

Cele cinci episoade ale primului sezon sunt despre memorie, vise, anxietate, mindfulness și substanțe psihedelice. Și ca să te fac și mai curios, am să îți spun câteva lucruri despre primul episod, cel despre memorie. 

Acesta  aruncă  o privire generală asupra modului în care funcționează memoria și cum ne poate juca feste. Sunt folosite exemple din viața reală pentru a ilustra cum se formează amintirile, cum sunt stocate în creier și ulterior recuperate, cu o referință foarte cunoscută la evenimentele din 9/11 și cum au fost ele amintite de oameni ca poveste de fundal. Vei învăța despre nesiguranța martorilor oculari și cum povestea, locul și emoțiile joacă un rol important în amintirea faptelor și experiențelor. Un episod grozav în general.

Sursă foto: Netflix

CITEȘTE ȘI: ”Ask the Doctor” (Netflix): Seria documentară care îți demonstrează că medicina poate fi practicată cu umor și empatie

Preluat de la: csid.ro