1520439751025.jpg

În ajunul Zilei Internaționale a Femeii, echipa ZUGO și-a propus să afle care este „definiția” femeii, ce-i este caracteristic, ce însemnătate are ea în societate și care ar fi „parametrii” ce ar putea să o reprezinte. Opt tineri au încercat să-i găsească femeii o definiție, lucru deloc ușor chiar și pentru cel mai vestit filosof. 

Dumitru Rău. Femeia pentru mine, ca parte din cealaltă „tabără” omenească, a bărbaților, înseamnă începutul şi sfârşitul lucrurilor sau existenței. Femeia e cu adevărat o născătoare, şi nu numai de oameni, ci de iubire, de trăire şi grijă. Dacă toate drumurile de sărbători duc acasă, în fiecare zi, toate gândurile au ca sfârşit de drum femeia. E purtătoare de sânge de milenii şi uite că nu oboseşte să o facă şi mai departe. Femeia e şi mamă, şi soră, şi colegă, şi prietenă, şi inspirație, şi credință, şi dor şi de toate, reuşind să rămână Ea, pură de fiecare dată. Şi da, indiferent de ce-ar zice bărbații, femeia rămâne punctul de la care pornesc toate. Pentru mine femeile-s ca poeziile, rimează la orice vârstă. 

Dana Sili. Femeia este o actriță independentă care joacă roluri decisive într-o societate. Ea poate fi viitoare mamă, președinte, sportivă sau doctor. Prin chipul ei se definește viitorul. Are o identitate tainică și nu cunoaște ce este frica. Duce pe umerii săi destinul lumii, iar în weekend mai iese la o cafea. 

Andrei Zapșa. Finețe, eternitate, mărinimie, eleganță, infinitate. E totul pe scurt, căci o femeie e un univers. Și e tot timpul mai bună decât un bărbat, indiferent de cât de multe polemici s-ar isca la subiectul respectiv. Și dacă Dumnezeu a dat cerului îngerii și stelele, pământului i-a dat femeia. 

Nina Breahnă. Femeia, aș defeni ca ființa care naște viața, ființa care deschide porțile fericirii, libertății și veșniciei în lume. Ea este pilonul pe care se sprijină familia, este ființa puternică și luptătoare, curajoasă de fire. Însă, totodată este și sentimentală, grațioasă, feminină. Femeia este ființa care învinge totul, după care plânge. 

Pavel Pașcan. Femeia pentru mine înseamnă creația Dumnezeiască datorită căreia se întâmplă tot binele pe pământ. Și totuși, dacă nu ar fi existat femeia, probabil că Emerson nu mai inventa becul, Mendeleev – votca, iar Steve Jobs – Apple. În numele femeii se face totul pe acest Pământ și, respectiv, ea este totul.

Laura Ignat. Femeia este îngerul păzitor, divinitatea cu puteri supranaturale. Chiar dacă femeia nu a fost prima care a apărut pe Pământ, rolul ei nicidecum nu este unul secundar. Ea veghează, iubește, se teme. Este o mândrie să fii femeie, dar mai ales mamă. 

Valeriu Drăgălin. În opinia mea femeia este mereu mai mult decât credem noi, mai mult decât mamă, prietenă, iubită, femeie de afaceri, profesionistă, etc. Pentru că femeia poate fi totul. Ea reușește să țină pe umerii atât cât nici bărbatului uneori nu poate duce. Și totuși, e greu să definești o femeie, pentru că anume ea transformă de cele mai dese ori imposibilul în posibil.

Alexandra Guțu. Nu cred că am putea să îi dăm o definiție exacta femeii, dar cu siguranță ar merita o altă definiție decât cea superficială ce o întâlnim în dicționar. Femeia concepe în ea toate valorile existente, le tolerează și le cultivă cu dragoste. Deține putere, se hrănește cu răbdare, distribuie curaj și miroase a fericire. Înseamnă continuitate, veșnicie și frumusețe!

 

Preluat de la: zugo.md