imagine-reprezentativă-vox-tattoos.jpg
Chiar dacă sunt tot mai des întâlnite, tatuajele rămân un subiect controversat. Tinerii spun însă că, acestea de ce mai multe ori au o semnificație specială pentru ei. Aceștia aleg să-și tatueze un lucru care i-a marcat fie într-un mod pozitiv, fie într-unul negativ. Echipa #diez a decis să afle ce tatuaje au tinerii și care au fost reacțiile părinților, atunci când au văzut tatuajul pentru prima oară.

Anastasia1

 

Anastasia Bejan 

„Am un tatuaj micuț cu inscripția „be brave”, tradus din engleză înseamnă – fii curajos! Acest tatuaj mă motivează mereu să urmez chemările sufletului, fără frică. Părinții au fost puțin șocați cu toate că i-am anunțat din timp că odată și odată îmi voi face unul. Până la urmă, le-a plăcut și au acceptat acest lucru”, a spus Anastasia.

 

Dumitru Cheptene 1

 

 

 

Dumitru Cheptene

„Eu mi-am tatuat semnul meu zodiacal, taurul. Consider că mă reprezintă și îmi place mult design-ul tatuajului ales. Reacția tatălui a fost bună, i-a plăcut, de parcă se aștepta să-l fac, însă mamei nu-i vine încă să creadă că am tatuaj. Cu toate acestea, știe că nu e și ultimul”, a menționează Dumitru.

 

Alina Dogaru1

 

 

 

Alina Dogaru

„Am două tatuaje și ambele au fost pe placul părinților, au spus că sunt frumoase. Primul tatuaj e dedicat prietenului meu, iar al doilea este pentru mine, pentru motivație, am tatuat flori pe picior, ceea ce înseamnă  un nou început”, a spus Alina.

 

 

Cristian 1

 

Cristian Baraghin

„De la vârsta de 16 ani visam să-mi fac tatuaj. De atunci am început să caut un model care  să mă reprezinte. Mama nu era împotrivă, iar cu tata aveam discuții contradictorii. La 20 de ani, fără ca ei să știe, mi-am făcut tatuajul mult dorit, iar după o săptămână l-am arătat familiei. Părinții deja nu au mai zis nimic, s-au deprins”, a relatat Cristian.

 

 

Ana Glodea1

 

 

Ana Glodea

„Tatuajul meu presupune o coroană, iar puțin mai jos este scris „God Bless”. La semnificația acestuia nu m-am gândit, pur și simplu mi-a plăcut combinația. Am făcut tatuajul când aveam 16 ani, mama știa și mi-a permis, dar tata, până la 19 ani, nu a știut de tatuaj, căci îl ascundeam. În prezent, tata crede că am făcut tatuajul la 19 ani și că nu e permanent”, a spus Ana.

 

 

Vadim C 1

 

Vadim Cojocaru

„Am pe mâna dreaptă tatuat un lup pe fundalul unui apus de soare. Lupul este un animal căruia îi este dragă libertatea, precum și mie. Deoarece lupii sunt mai activi noaptea, am ales ca pe fundal să fie un apus, o altă pasiune de a mea, căci îmi place să privesc apusul și răsăritul soarelui. Înainte să-mi fac acest tattoo citisem o carte și acolo este un citat care îmi place plăcut foarte mult: „Волк не дёргается когда псы”. Cât despre reacția părinților, a fost una la care mă așteptam, tata mi-a zis: „corpul tău și viața ta”, iar mama -„Frumos tatuaj, sper că o să-ți mai faci”, a relatat Vadim.

 

 

Veruta B1

 

Veruța Bargan

„Am un singur tatuaj, cu înscripția „MIHAIL”, numele celui mai iubit bărbat din viața mea, Tata, care acum nu mai este. L-am făcut la 15 ani, pe mâna stângă. Interpretări și comentarii au fost multe, cele mai dese au fost negative, din motiv că nu cunoșteau cine este acel bărbat, odată ce spun care este semnificația acestui tatuaj,  mulți înțeleg că tatuajul poate însemna ceva frumos, ceva drag. Nici atunci și nici acum, după 7 ani, nu regret că l-am făcut. Ba mai mult, mi-aș mai dori unul”, a spus Veruța.

 

 

Radu O 1

 

Radu Odajiu

„De mic, de la vârsta de 3 ani, aveam un motto: „urmează-ți visul”, iar în luna ianuarie a acestui an mi-am tatuat pe mână aceste cuvinte. Părinții au văzut tatuajul zilele trecute.

Tata a zis că-i place, e bun și frumos, iar mama a rămaș șocată puțin, dar acum îmi zice că mi se potrivește acest tatuaj, corespunde stilului meu de viață”, a menționat Radu.

 

 

 

Autoare: Iulia Vrabie

Preluat de la: diez.md