1498720849577.jpg

Avem atâtea oferte de călătorii peste hotare, dar sunt foarte multe locuri frumoase în Republica Moldova ce așteaptă să fie vizitate și admirate. Tocmai din acest motiv am întrebat mai mulți moldoveni ce obiective turistice autohtone și-ar dori să vadă în această vară.

Irina Batcu: „Cu siguranță voi începe cu Orheiul Vechi. Frumusețea verdelui imprăștiat cu grijă pe dealuri de mâna Pictorului Creator este un tablou pe care vrei să îi revezi mereu, mai ales în perioada caldă a anului. Aerul proaspăt și un apus de soare ce îți trezește lacrimi în ochi.

Apoi aș îndrepta calea spre Parcul Țaul, raionul Dondușeni. Un loc pe care l-am admirat doar din poze, dar spre care vreau să merg neapărat vara aceasta pentru a inspira din proaspătul copacilor și a compozițiilor florale aflate pe teritoriu, mai ales cărările și aleile lungi și încurcate care te atrag spre a fi plimbate.”

Anatol Guzic: „În primul rând, aș vizita Cetatea Soroca, după – Orheiul Vechi, Conacul lui Manuc Bei și, la final, m-aș relaxa în satul Vadul-Rașcov, situat pe malul Nistrului.”

Vitalie Ninicu: „Beciurile din Brănești, Chateau Cojușna, Migdal P, Mileștii Mici, Vinăria Cojușna pentru că nu le-am vizitat încă, dar m-aș întoarce cu plăcere la Asconi, Purcari, Et Cetera și Chateau Valery. Din Festivaluri îmi place BBQ FEST, Chișinău Summer Fest, Fosfor, ART-labyrinth festival și, desigur, marele și așteptul GUSTAR.”

Ivan Negru: „Aș dori să vizitez Orheiul Vechi, Vadul lui Vodă, Aqua Magic de la Sociteni.”

Dorin Gorobivschi: „ Aș opta pentru locuri istorice, cetăți, locuri pitorești, natură și anume Stânca Costești, Cetatea Soroca, Codrii.”

Ana Crețu: „Eu aș dori să vizitez întreaga țară cu trenul, să fac o călătorie prin toate colțurile Moldovei cu o unitate de transport uitată de lume. Pare ceva arhaic, dar este ieftină și comodă. Aș dori să vizitez Zimbrăria din Pădurea Domnească, Suta de Movile și Peștera „Emil Racoviță”, care este cea mai mare peșteră din Republica Moldova, a 13-a ca lungime în Europa și a 25-a în lume.”

Vladislav Danilișîn: „Eu la Orheiul Vechi am fost nu de mult, aș dori să merg la Cetatea Soroca sau să cutreier Peștera din Criuleni, Peștera Surprizelor.”

Vitalie Mititelu: „Eu aș dori să vizitez Chateau Vartely, complexul „Vatra” și orașul subteran de la Cricova.”

Dorin Acru: „Cred că aș merge în Lunca Prutului, Cuhnești sau în Rezervația Naturală Taraclia „Râpa lui Vișan” sau Pădurea Domnească. În general, dacă aș avea timp, aș face un tur prin Moldova cu camping.”

Mariana Doagă: „Moldova este o țară bogată în recolta de viță-de-vie, recunoscută prin beciurile de la Cricova. O frumusețe de nedescris. Foarte mult vreau să ajung la Mileștii-Mici, acolo este totul decorat cu lemn, prelucrat, sunt diferite bucate tradiționale gătite pe loc. Mi-aș dori să merg și acasă la bunici, pentru că amintirile din copilărie sunt cele mai frumoase. Vreau să-mi aduc aminte de anii tinereții și de copilul din mine care alerga de dimineață până seara printre rândurile de nuci.”

Alexandru Matei: „Aș dori să vizitez Peștera „Emil Racovița” și Saharna.”

CITEȘTE ȘI: foto | Descoperă tainele celor mai fascinante peşteri din Republica Moldova. Unele datează din epoca de gheaţă

Text: Alina Buian

Preluat de la: Zugo.md