img-reprezentativă-1.jpg
Programul „Burse de merit”, aflat la cea de a XXIII-a ediție a motivat 221 de tineri să depună dosarele pentru marele premiu, însă doar 50 de studenți și masteranzi au fost premiați cu diplome și burse în valoare de 12000 de lei fiecare. Finaliștii au fost aleși în baza a două probe: prezentarea documentelor și scrierea unui eseu motivațional.

În această ordine de idei, echipa #diez a decis să întrebe câțiva câștigători cum le-a schimbat viața acest proiect și ce au de gând să facă cu banii primiți.

stefan1

 

Ștefan Botnari, masterant la Universitatea Liberă Internațională din Moldova
„Jumătate din bursa mea va fi cheltuită pe cărți, îmi voi procura cărțile pe care înainte nu mi le puteam permite, întrucât erau prea scumpe, iar o altă jumătate va fi alocată distracțiilor. Până la urmă suntem tineri și avem nevoie de distracții, să creăm amintiri pentru viitor”, a relatat Ștefan.

 

corina 2

 

 

Corina Sîrbu, studentă la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”
„Mereu aveam speranțe că voi fi printre finaliști și mă simțeam sigură pe mine, însă când am primit apelul telefonic cu confirmarea locului, am strigat de bucurie. Voi folosi această bursă pentru a-mi îndeplini un vis, cel de a învăța limba germană. Respectiv, îi vor investi în studierea unei limbi străine de la 0”, a spus Corina.

 

dionisie 1

 

Dionisie Cotruța, student la Universitatea de Stat din Moldova

„Programul mi-a oferit posibilitatea de a-mi valorifica efortul depus. În continuare, îmi voi continua activitatea extracurriculară și voi încuraja generațiile ce vin după noi, să se implice activ, demonstrând-le prin exemplul atât al meu, cât și al celor 49 de colegi care au primit bursa, că eforturile lor nu vor fi în zadar. Banii primiți îi voi investi în dezvoltarea mea. Voi participa la un Youth exchange în Georgia prin programul Erasmus+”, a spus Dionisie.

 

eugenia 4

 

Eugenia Țurcanu, studentă la Academia de Studii Economice din Moldova
„Acest program a reprezentat o experiență interesantă, iar obținerea bursei – o recunoaştere, dar şi o apreciere a eforturilor pe care le-am depus până acum. Evident că este şi o motivare de a continua activitatea cu aceeași sârguință şi de a tinde mereu spre autoperfecționare, dar și o orientare spre construirea unei cariere de succes”, a menționat Eugenia.

 

andrei 1

 

Andrei Secu, student la Academia de Studii Economice din Moldova

„Proiectul m-a ajutat prin faptul că am reușit să obțin o apreciere de la niște parteneri pe care îi respect mult și m-a motivat, am devenit mai încrezut în forțele proprii. După acest program am revenit la starea inițială a lucrurilor, iar bursa primită va fi alocată studierii unor limbi străine, aș vrea să obțin nivelul avansat în limba engleză și cel intermediar în limba franceză”, a spus Andrei.

 

daria 1

 

Daria Capațîna, masterantă la Universitatea de Stat din Moldova

„Bursa de Merit m-a făcut să conștientizez că aceasta nu este decât o linie de start pentru alte realizări. Astfel de concursuri, care vin să reafirme eforturile din diferite domenii și reușitele academice ale studenților ne fac să ne simțim apreciați, lucru care contează foarte mult, din punct de vedere motivațional. Bursa primită are o destinație îndepărtată: India, țara pe care visez, de mult timp, să o vizitez. Suma dată reprezintă cea mai mare investiție în această călătorie, pentru că, până acum, economiseam câte 500 de lei lunar, pentru a vizita India. Acum pașii mei se apropie din ce în ce mai mult de această țară”, a relatat Daria.

 

ernest

Ernest Bîtcă, student la Universitatea Tehnică a Moldovei
„Programul m-a ajutat foarte mult atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere moral. Pentru un student este greu să se întrețină și în același timp să învețe. Bursa mi-a permis să investesc mai mult timp pentru învățătură și să uit pentru o perioadă de problemele financiare.
Din punct de vedere moral, acest proiect m-a încurajat foarte mult. Am căpătat o încredere mai mare și mi-a demonstrat că trebuie să încercăm toate oportunitățile care se ivesc în cale. Am putut să-mi bucur părinții și apropiații”, a spus Ernest.

 

pasha

 

 

Pavel Morozan, student la Universitatea Tehnică a Moldovei

„La fel cum banii sunt meniți să fie „Călători prin lume”, zic să le ofer și eu posibilitatea de a explora țărișoara noastă prin intenția mea de a-mi procura un nou microfon și 2 boxe, echipamente care ulterior îmi vor fi ajutorul primordial în cadrul mai multor evenimente private, la care voi participa. O experiență incontestabilă, o oportunitate inedită ce vine a fi drept gazdă desăvârșită al celor mai bravi și ingenioși studenți și masteranzi ai țărișoarei moldave, un părinte menit a fi imbold sau stimul în itinerarul fiecăruia”, a menționat Pavel.

 

 

Autoare: Iulia Vrabie

Preluat de la: diez.md