colaj.jpg
Fericirea este un sentiment care creează dependență, un sentiment reflectat în lucrurile și oamenii care ne înconjoară, de cele mai dese ori aceasta se află sub nasul nostru, chiar dacă suntem obișnuiți să o căutăm în depărtare. Cu prilejul Zilei Mondiale a Fericirii, care este celebrată pe 20 martie, echipa #diez a intervievat mai mulți tineri pentru a afla cum definesc aceștia sentimentul respectiv.

Ана

 

Ana Crețu, 19 ani

„Pentru mine, familia este întruchiparea fericirii. Bucuria constă în lucruri simple, spre exemplu atunci când vii acasă obosit după o zi lungă și grea, iar cei dragi te întâlnesc cu voie bună, cu căldură și cu dragoste. Toate problemele dispar de la sine, datorită familiei.”

 

 

 

Eugen Popa, 22 de ani  eugen

„Poate părea banal, dar fericirea mea se manifestă în lucrurile mici care mi se întâmplă în fiecare zi: mă trezesc dimineața de la razele soarelui, autobuzul ajunge la timp, semaforul e verde exact când mă apropii, muzica din căști este în ritm cu pașii, știu exact ce vreau să mănânc și încă am bani îndeajuns pentru asta. Astfel de lucruri îmi schițează zâmbete sincere care mă fac fericit.”

 

 

 

тшсщNicoleta Isac, 22 de ani

„Pentru mine, fericirea e o decizie pe care am luat-o în ciuda fricii că mâine ar putea să se întâmple ceva rău. E zâmbetul sincer al oamenilor și gesturile micuțe, dar semnificative pe care le fac aceștia. Și mai mult, fericirea e starea aia de bine: când sufletul se simte împăcat și liniștit.

Dacă ar fi să dau o definiție, atunci ar fi cam așa: Fericirea este cea mai curajoasă și sinceră decizie pe care o poate lua un om. ”

 

 

 

Constantin Cuciuc, 19 ani сostea

„Fericirea este atunci când așteptările coincid cu realitatea, e o stare de siguranță, când crezi în forțele proprii, când ești convins că vei reuși, iar visurile tale vor deveni realitate. Fericirea nu poate fi definită concret, însă pentru mine este atunci când simt că exist pentru cineva și fac ceva util. ”

 

 

 

Vanessa

 

Vanessa Coda, 20 de ani

„Fericirea este o stare de bine care vine din interior și nu depinde de factori externi. Știu oameni singuri și flămânzi, căror le ard ochii de fericire și oameni înstăriți și familiari care se tratează de ani de zile de depresie. Deci, fericirea este o stare de armonie cu tine însuți, o stare pe care tu însuți ți-o dai, dar numai atunci când ai destulă înțelepciune ca să îți iei responsabilitatea de a te face fericit, nu de a aștepta fericirea de la alți oameni sau situații. ”

 

 

 

Adrian Sîrbu, 22 de ani  Адри

„Fericirea nu cred că are o definiție anume și nici nu cred că ar trebui să încercăm să o definim, întrucât pentru fiecare din noi fericirea e total diferită. Pentru cineva fericirea este zâmbetul persoanei dragi, pentru cineva fericirea  este o felie de pâine, iar pentru altcineva – un Mercedes. Și chiar dacă nu o putem defini, la sigur fericirea întruchipează în ea oameni și momente, emoții, libertate, zâmbete și lacrimi. Fericirea o putem găsi în toate perfecțiunile și imperfecțiunile acestei vieți și uneori chiar acolo unde te așteptai cel mai puțin.”

 

oliviaOlivia Melnic, 20 de ani

„Viața este o mostră de fericire.  Găsesc fericirea în lucrurile mici, în detalii nesemnificative pentru alții, precum razele de soare, zâmbetele oamenilor din stradă, o carte bună și ciocolată preferată. De fapt, fericirea se exprimă prin părinții care te așteaptă acasă, prietenii care te sprijină în situații grele și două brațe puternice care te cuprind atunci când pământul îți fuge de sub picioare, îți oferă siguranță și iubirea de care ai tânjit atâta timp.”

 

 

 

Călin Rusu, 21 de ani calin

„În opinia mea, fericirea depinde de fiecare perioadă a vieții. Fiind copil, ești fericit când ai o nouă jucărie, o ciocolată, fiind adolescent fericirea se exprimă prin mulțimea de prieteni și distracțiile până dimineață, fiind student te bucuri când cineva te servește cu o șaormă, și când nu ai restanțe. Devenind părinte, fericirea se exprimă în a vedea cum copiii tăi sunt sănătoși, veseli, plini de viață și tu stai alături de persoană iubită și admiri asta.”

 

 

 

Dar pentru voi ce înseamnă fericirea, ați reușit să-i găsiți o definiție?

Autoare: Iulia Vrabie

Preluat de la: diez.md