photo_2024-02-23_16-41-01.jpg

Lidera „Platformei Moldova”, Irina Vlah, a avut la Istanbul o întâlnire cu reprezentanți ai diasporei Republicii Moldova din Turcia. „Întâlnirea cu diaspora moldovenească mi-a consolidat credința în importanța dialogului și a înțelegerii reciproce. Împreună, vom găsi modalități de a rezolva problemele noastre comune”, a scris fosta bașcană a Găgăuziei pe rețelele de socializare.

„Întâlnirea de la Istanbul cu concetățenii noștri mi-a întărit convingerea că patria noastră are viitor. Mulți dintre compatrioții noștri care trăiesc în Istanbul și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul dacă voturile lor vor fi luate în considerare, ceea ce subliniază necesitatea asigurării accesibilității și transparenței procesului electoral pentru toți cetățenii Moldovei”, a mai scris Irina Vlah.

„Am discutat despre căile de dezvoltare ce se potrivesc cel mai bine intereselor și ambițiilor noastre. Este important de menționat că mulți se gândesc la întoarcerea acasă, dar aceasta este o problemă care necesită o abordare complexă, inclusiv îmbunătățirea condițiilor economice, dezvoltarea infrastructurii, creșterea nivelului de trai și crearea de oportunități pentru dezvoltarea profesională și personală. Am abordat și problema educației”, a adăugat ea.

Preluat de la: zugo.md