dancila-1.jpg
A fost stabilită noua conducere a PSD, sâmbătă, în urma unui Congres care a durate o zi întreagă. Viorica Dăncilă a primit 2.828 de voturi pentru a deveni președintele partidului, devenind astfel prima femeie în această funcție. Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv, cu 2.463 de voturi, iar Mihai Fifor va ocupa funcția de secretar general, după ce a strâns 2366 de voturi, scrie digi24.ro. 

S-au confruntat cele două școli de gândire: cea reprezentată de noua conducere impusă după alegeri, în frunte cu Viorica Dăncilă, care susține că s-a renunțat la mesajul anti-european și anti-stat de drept, și cea reprezentată de simpatizații și susținătorii lui Liviu Dragnea, cum este Codrin Ștefănescu, care a țintit poziția de secretar general, dar și de personaje angajate oficial în lupta anti-UE, cum este Liviu Pleșoianu, care a candidat la funcția de președinte.

„Votul vostru mă onorează dar mă și responsabilizează. Știu că nu este un drum ușor, știu că va complicat, știu că abia acum încep lucrurile. Dar alături îmi sunteți voi, care iubiți acest partid, alături ne sunt milioane de români care cred în noi, sunt mulți oameni a căror speranță e legată de Partidul Social Democrat. Am responsabilitatea de a duce țara pe drumul cel bun, am responsabilitatea să nu-mi dezamăgesc colegii, dar am responsabilitatea și față de toate femeile din România, să arăt că o femeie prim-ministră poate fi la fel de bună ca și un bărbat prim-ministru”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a fost aleasă președintele PSD. O surpriză este faptul că Liviu Pleșoianu s-a clasat pe locul al doilea.

Eugen Teodorovici a fost ales președinte Executiv al PSD, iar Mihai Fifor va ocupa funcția de secretar general.

Preluat de la: diez.md