1538743752853.jpg

Da, recunoaștem – majoritatea evenimentelor pe care ți le recomandăm sunt cele organizate cu ocazia Zilei Naționale a Vinului. Totuși, atât sâmbătă, cât și duminică te poți relaxa și la alt fel de evenimente – spectacole, lecții de dans și premiere de film.

Sâmbătă, 6 octombrie

10:00 – Ziua Națională a Vinului 2018 în PMAN. Ediția a 17-a a Zilei Naționale a Vinului va fi sărbătorită în data de 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale și va fi desfășurată sub genericul „Vin din sufletul Moldovei”.

Anul acesta, un număr record de 60 de producători vinicoli vin din sufletul Moldovei, din cele patru regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) pentru a prezenta tezaurul mândriei naționale și al tradițiilor în vinificație – Vinul Moldovei, o adevărată legendă vie. 

10:00 – International Fashion Expo. Cea mai mare expoziție de fashion din Moldova te așteaptă la CIE Moldexpo sâmbătă și duminică. În premieră, evenimentul se va desfășura în trei pavilioane concomitent.

10:42 – RAVAC – un festival de film amețitor! Festivalul Internaţional de Film RAVAC (RAVAC IFF) organizat de către Asociaţia Consumatorilor de Artă și YOUBESC CREATIVE INSTITUTE este primul festival internaţional de film din Moldova dedicat filmelor de ficțiune cu 3 secțiuni competiționale: Lungmetraje Internaționale, Zilele Filmului Moldovenesc, Scurtmetraje Internaționale.

16:00 – Premiera Națională a filmului Today Artist, Tonight Taxist. Filmul este despre ultimele ore din viața unui tânăr rocker din Chișinău. Din cauza conjuncturii sociale, tânărul nu poate trăi așa cum îi place lui – să facă doar muzică. El este nevoit să mai practice și alte meserii, ca să se poată întreține. Una din aceste meserii este și taximetria, pe care el o practică ocazional, fără să știe a conduce mașina foarte bine. Această stare de lucruri are ca și consecință un groaznic accident, în care el moare împreună cu un client din Germania, venit în Moldova să-și caute mormântul bunicului său, mort în cel de al Doilea Război Mondial. Povestea personajului din acest film reflectă condiția artistului din Moldova, a spațiului post-sovietic și din majoritatea țărilor Europei de Est.

Proiecțiile în cadrul secțiunii Zilele Filmului Moldovenesc – costul intrării – 50 lei 
6 octombrie 2018 – ora 16:00, Cinema Patria Loteanu, sala 2

18:00 – Spectacolul „Casa mare”. La Teatrul Național „Mihai Eminescu” poți savura un spectacol realizat în baza cărții cu același nume semnată de Ion Druță. În rolurile principale evoluează Margareta Pântea și Victor Nofit alături de Vitalie Rusu, Doina Severin, Sandu Leancă, Angela Ioan–Cărăuş, Valentin Zorilă, Nicu Suveică, Dumitru Stegărescu, Angela Ciobanu, Ana Tkacenko, Cornelia Maoros-Suveică, Mihaela Damian-Oistric, Olga Guţu-Cucu.

18:00 – Bachata Evening by Latin Friends. Welcome la cea de-a IV sesiune de master class bachata pentru începători, organizat de LATIN FRIENDS Dance Project. Vei învăța mișcări de bază ale dansului bachata, îți vei face prieteni noi și vei petrece weekendul frumos.

19:00 – Cutia Neagră la Teatrul Geneza Art. „Cutia Neagră” este un spectacol autentic, despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol.

Spectacolul se axează pe situații spontane care provoacă discuții controversate, demaschează spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. E ca un joc, care se vrea democratic. 

22:00 – Vin și Dansez Party la Clun Seven. „Vin și dansez” este un eveniment cu multă muzică bună într-o ambianță incendiară. Invitații serii sunt “MAGIC FLOWERS” care vor încălzi atmosfera cum doar ei știu să o facă. Această petrecere nu trebuie ratată!

 

Duminică, 7 octombrie

10:00 – Ziua Națională a Vinului în Orhei. Vinul e deja un element care face parte din patrimoniul cultural al țării noastre, în jurul său sunt adunate un amalgam de tradiții și obiceiuri ce atrag tot mai mulți turiști în localitățile care povestesc despre acest cult al strămoșilor noștri. Consiliul raional Orhei vă invită să omagiați vinul la OrheiLand.

14:00 – ART Coffee Drawing. Ești în căutarea ocupației neobișnuite pentru weekend! Noi avem soluția! Te invitam la un master class ART COFFEE Drawing – tehnică netradițională de pictură cu cafea. Prețul participării 199 lei pentru o persoană. Aptitudini artistice nu sunt obligatorii.

16:00 – Plus Minus Unu – un scurtmetraj moldovenesc. Filmul Plus Minus Unu descrie istoria unui medic-rezident care depistează că unui pacient i s-a pus un diagnostic greşit, iar acum nu mai poate fi salvat. Chiar dacă este ameninţat de administraţia spitalului, chiar dacă riscă să fie exclus de la studii, să rămână fără serviciu şi fără locuinţa socială, rezidentul deconspiră greşeala comisă de colegii săi influenţi, alegând să lupte de unul singur împotriva unui sistem corupt şi defectuos.

6 oct. I 18:00 I sala 3 – Patria Multiplex
7 oct. | 16:00 | sala 1 – Patria Loteanu

Citește și: foto | Realități moldovenești, în 30 de minute. Cum a fost la premiera scurtmetrajului „Plus minus unu”?

17:00 – „Cipollino” la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu. Premiera la Chişinău a avut loc pe 1 decembrie 1986, la Teatrul Academic de Stat de Operă şi Balet al RSS Moldoveneşti. Premiera versiunii curente s-a desfășurat pe 26 iunie 2009, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet. Spectacolul este potrivit și pentru copii.

18:00 – Spectacolul „Balamucul vesel” la TN „Mihai Eminescu” este despre valori eterne, precepte și noțiuni sacre metamorfozează, ca în arena circului diamantele din cutia iluzionistului, în  minciuni, amăgiri, deșertăciuni.

19:00 – „De vorbă cu Emma” la Teatrul Geneza Art. Spectacolul este realizat după texte de Vitali Cipileaga cu accente din piesa „Pescărușul” de A. P. Cehov. Versiune scenică și regie: Daniela Burlaca.

 

Preluat de la: zugo.md