microprocessor-or-microcontroller.jpeg
Smartphone-ul tău ar putea fi mai performant datorită unei noi tehnologii inventată de această companie din Japonia. Succesul se poate datora unei relativ obscure companii japoneze dintr-o suburbie a orașului Tokyo. După două decenii de dezvoltare, producătorii de procesoare pariază pe o tehnologie care poate reuși aglomerarea unui număr și mai mare de tranzistori pe suprafața de siliciu.

Playtech.ro scrie că compania japoneză Lasertec Corp. folosește astfel litografia ultravioletă extremă (EUV) pentru a produce un procesor. Aceasta utilizează plasma ca sursă de lumină pentru a face procesul de fabricație mai mic de cel pe 7 nanometri. Aceasta este standardul folosit de Apple pentru modelele de iPhone XS și XR.

În 2017, compania a revoluționat producția de procesoare atunci când a creat o mașinărie care poate testa dacă măștile EUV prezintă defecte. Aceasta poate detecta posibile nereguli ale măștilor chiar în fazele inițiale.

Lasertec este singura care folosește aceste mașinării în producția unui procesor. Deja a primit comenzi în valoare de 36 de milioane de dolari pentru aceste aparate, conform președintelui companiei, Osamu Okabayashi.

Litografia EUV este costisitoare și complexă. Până acum, doar Samsung și TSMC (compania care produce procesoarele de 7 nm pentru Apple) o mai folosesc. Cei de la Samsung au spus că tehnologia permite folosirea suprafeței cipurilor cu 40% mai eficient, îmbunătățește performanța cu 20% și reduce la jumătate consumul de energie.

Preluat de la: diez.md