sdsdsds.jpg
Conform celor mai recente sondaje și studii realizate în Moldova, 45% din respondenții moldovenivizionează televizorul în mare parte pentru distracție și plăcere, în timp ce peste un sfert din persoanele care au acces la internet afirmă că îl utilizează în scopuri de divertisment – pentru a viziona filme și diverse programe de divertisment. Conform acelorași sondaje, filmele și serialele sunt al doilea cel mai preferat gen de programe de televiziune pentru populația din Moldova, fiind urmate de talk-show-uri, emisiuni despre sănătate și bucătărie sau emisiuni documentare.

În mare parte, show-urile TV și cele online sunt mega populare datorită unui limbaj cunoscut de toți, iar cel mai important element este că oricine își poate găsi o emisiune care să-i satisfacă interesele. Vorbim despre interviuri clasice (vDudi) sau combinate cu diferite concursuri în platou (Ellen Show), filme artistice, seriale, desene animate, vloguri, emisiuni culturale și științifice etc.

Youtube-ul este cea mai populară platformă de divertisment online unde oamenii petrec ore în șir pentru a privi un nou episod al emisiunii sau al talk-show-ului preferat.

În acest context, ne este interesant să aflăm ce preferințe au moldovenii și, totodată, să cunoaștem ce emisiuni străine ar dori să apară în mediul TV și online moldovenesc.

Acest filmuleț a fost elaborat în cadrul proiectului „Diversificarea Contentului de Divertisment”, finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și implementat de IREX. Proiectul își propune să diversifice experiențele de vizionare ale audiențelor prin intermediul contentului de divertisment și să susțină dezvoltarea durabilă și creativă a industriei audiovizualului din Moldova. Proiectul este destinat televiziunilor naționale și regionale, caselor și studiourilor de producție, platformelor online, precum și producătorilor și creatorilor de content video independenți, și urmează să se axeze pe trei arii de intervenție principale – susținerea dezvoltării divertismentului local inovator, stimularea parteneriatelor între principalii actori din domeniu și diversificarea experienței de vizionare a cetățenilor din Moldova.

Filmulețul a fost elaborat în cadrul proiectului „Diversificarea Contentului de Divertisment”, finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și implementat de IREX. Conținutul filmulețului nu reflectă neapărat opinia organizației IREX și/sau a Ambasadei SUA în Moldova.

Preluat de la: diez.md