1487151032201.jpg

Pe data de 16 februarie, joi, ora 18:00, în în incinta Bibliotecii Naționale B.P Hașdeu, sediul central, va avea loc lansarea expoziției de artă contemporană La Datorie, semnată de artistul Ştefan Eşanu, care va fi deschisă publicului larg până la data de 28 februarie.

„La Datorie” este un proiect de arta contemporană ce își propune să dea o formă foarte concretă unui eveniment grav pentru economia Republicii Moldova. Faptul împlinit și repercusiunile dispariţiei din sistemul bancar din Republica Moldova a un miliard de dolari a format subiectul proiectului „La Datorie”.

Ideea centrală a instalaţiei/conceptului este de a aduce din societate elementul abstract al unui miliard de dolari şi expus/transpus în volum real spre a fi vizualizat.

Adiţional, pentru a intensifica ideea, vor fi instalate circa 8 ecrane pe care va fi rulat un filmuleţ cu portretele video a diverşi cetăţeni din Republica Moldova. Persoanele vor răspunde la întrebarea „Ce înseamnă pentru ei datoria faţă de ţară?”.

Expoziția „La Datorie” va fi lansată cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Victoriei Nagy Vajda, Bibliotecii Naționale B.P Hașdeu și proiectului #UnArtOras. Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesează pagina de Facebook a acestuia.

Preluat de la: Zugo.md