grecia-mare.jpg
Cu trenul în Grecia – e noua variantă de transport pentru vacanţele la Salonic sau în zonă. Biletul e doar 45 de euro pe ruta Bucureşti-Salonic. Ce-i drept, veţi face 17 ore, mult mai mult decât cu maşina! Dar asta nu înseamnă că nu puteţi numi călătoria o experienţă plăcută.

Puteţi admira în voie peisajele din Bulgaria şi Grecia şi, cel mai important, la sosire veţi fi cu siguranţă mai odihniţi decât dacă aţi fi mers cu maşina.

Nu a fost aglomerație în trenul care a plecat din Gara de Nord, via Sofia, spre Salonic şi Istanbul. 20 de persoane s-au urcat din București, în conditiile în care garnitura are 150 de locuri. Trenul merge săptămânal spre Salonic şi zilnic spre Istanbul. Cei mai mulţi călători erau străini: din Israel, Bulgaria, Grecia sau din Olanda.

În ciuda celor 17 ore petrecute pe drum, unii pasageri văd călătoria ca pe o aventură. Este și cazul unei turiste care face turul Europei, scrie digi24.ro.

Preţul unui bilet la clasa a II-a începe de la 45 de euro. Călătorii sunt însă nemulţumiţi de condiţii cu atât mai mult cu cât vor petrece până la Salonic 17 ore în tren.

Costul unei călătorii spre Salonic ajunge la 75 de euro de persoană, pentru un loc într-o cuşetă cu două paturi. Am plăti aceiaşi bani dacă luăm maşina pentru a ajunge în vechiul oraş grecesc, diferenţa este că acest preţ se împarte la cinci persoane, câte încap într-un autoturism. Cel mai repede ajungem în Salonic cu avionul – facem doar o oră şi 30 de minute, dar achităm de trei ori mai mult.

Deocamdată trenurile vor circula fără vagonul special pentru maşini.

„CFR Călători avea în proiect acest lucru, intenţiona să introducă şi un vagon platformă pentru transportul maşinilor, până la acest moment nu au fost obţinute toate avizele din punct de vedere al siguranţei circulaţiei cu colegii noştri operatori din ţările vecine”, a declarat Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR.

Aproape 80 de călători au rezervat bilete spre Salonic şi spre Istanbul pentru următoarele săptămâni.

Vacanţă în Grecia (preţ/durată)

Tren 45 euro – 75 euro, 17 ore

Maşină 76 euro – 10,5 ore

Avion 70 euro – 277 euro – 1,5 ore

Vine vacanţa, cu trenul spre Grecia! Cei care nu vor să plece în concediu cu maşina sau cu avionul, au la dispoziţie, de vineri, varianta pe calea ferată. Primul tren spre Salonic a plecat la 12:45 din Gara de Nord.

Preluat de la: Diez.md