eruoo.jpg

Astăzi, 17 februarie, se desfășoară etapa finală națională a concursului muzical Eurovision 2024. În premieră, evenimentul este transmis pe site-ul oficial al Eurovision și pe canalul de YouTube al organizatorilor.

Potrivit organizatorilor locali ai concursului, show-ul este transmis în direct și la șase posturi TV din 11 țări. Astfel, Finala Națională a Eurovision poate fi vizionată de către telespectatorii din Belgia, Țările de Jos, Luxemburg, Austria, Germania, Suedia, Spania, Israel, Irlanda, Italia și Marea Britanie.

Menționăm că în etapa finală Eurovision Moldova 2024 concurează 11 piese. Aici puteți vedea lista acestora.

Mai jos puteți viziona transmisiunea live a etapei naționale finale.

În acest material puteți vedea care sunt piesele care au intrat în concurs pentru a ne reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2024.

Amintim că la Eurovision Song Contest 2024, Republica Moldova va participa în prima semifinală, care se va desfășura pe 7 mai la Malmö, Suedia. Moldova va concura alături de alte 14 țări, printre care Ucraina, Portugalia, Croația și Azerbaidjan.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În anul 2023, concursul s-a desfășurat în orașul Liverpool din Marea Britanie. Câștigătoarea Eurovision Song Contest 2023 a devenit interpreta din Suedia Loreen, cu piesa Tattoo.

Reprezentantul Republicii Moldova în ediția de anul trecut, Pasha Parfeni, s-a clasat pe locul 18, cu piesa „Soarele și Luna”.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005, fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Tinerii au reușit să se claseze pe locul 6 în finală, cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3, cu 374 de puncte, în anul 2017, când SunStroke Project cu piesa Hey, Mamma! a pătruns în inimile europenilor.

Preluat de la: diez.md