1526305427803.jpg

Un Performance +18 va fi prezentat la Teatrul Național „Mihai Eminescu” de designerul Piotr Alii și echipa sa. „Blăstăm moldovenesc” este un Fashion Show Performance și va aduce în fața moldovenilor 2 actori goi și 33 de modele. Spectacolul va avea loc la data de 24 mai, ora 19:30.

Spectacolul, plin de simboluri, misticism și cu un caracter ritualist, va prezenta o colecție alcătuită din 33 modele, cifra care reprezintă vârsta la care se presupune că a murit Isus.

„Istoria spectacolului este o tragedie. Lupta acerbă, pe viață și pe moarte a bătrânului pământ moldav.  Nenorocirea neamului pusă pe seama furiei divine. Un popor profund înfricoșător și rănit în adâncul lui rămâne a fi însetat de absolut și veșnicie. Asta numim noi Blăstăm Basarabean, pentru că suntem determinați congenital să ne conformăm sorții și să ne resemnăm, nefiind capabili pentru confruntarea cu răul, iar pregătirea spirituală a grupului Piotr Alii face născută colecția cu acest nume: Blăstăm Basarabean”, susțin organizatorii.

Culorile care o să predomine prezentarea sunt negru, gri și alb. Acestea reprezintă 3 nivele ale călătoriei sufletului nostru. Cele 3 scene vor fi: nașterea – botezul, cununia și moartea. Ele reprezintă cele mai importante acțiuni din cultura și viața unui basarabean.

Fragmentele vor prezenta realitatea moldovenească într-o formă artistică. Show-ul va fi cu elemente provocatoare și de șoc, însoțite și de un spectacol cu lumini și sunet. Toate acestea reprezentând o manifestare modernă despre neamul nostru.

Mai multe detalii despre show-ul unic poți afla accesând pagina de Facebook a spectacolului.

Preluat de la: zugo.md