diez-share-facebook.png
Titlul de cea mai rapidă mașină electrică a fost dobândit zilele trecute de o creație japoneză intitulată Aspark Owl, devansând detașat performanța unei Tesla. Mașina a atins viteza de 100 Km/h în mai puțin de 2 secunde.

Cei de la Tesla au fost depășiți în urmă cu câteva zile de o nouă hipermașină electrică creată de compania Aspark. Pentru prima oară în istoria acestui tip de autoturisme, a fost atinsă viteza de 100 Km/h în mai puțin de 2 secunde, Aspark Owl este prima în materie de viteză maximă și accelerație, scrie playtech.ro.

Supermașina japoneză a fost dezvăluită sub formă de concept la târgul auto de la Frankfurt de anul trecut. Acum, a depășit însă stadiul de proiect și mai are doar câteva etape de parcurs va deveni un produs comercial. Este important de reținut că, deși producătorii au promis că performanța versiunii comerciale a mașinii va fi similară cu cea din test, experimentul de mai sus a fost realizat cu cauciucuri de Formula 1.

Aspark Owl are patru motoare elecrice cu o putere combinată de 430 de cai putere. Greutate totală a bolidului este de 850 de kilograme. În total, vor fi produse 50 de exemplare la un preț de 4,4 milioane de dolari per bucată.

Preluat de la: diez.md