barbat-insula.jpg
Un italian care trăieşte în izolare de peste trei decenii le explică conaţionalilor săi de ce nu se teme de noul coronavirus: „E cel mai sigur loc de pe Pământ”. Mauro Morandi, fost profesor, locuieşte pe insula Budelli, în largul coastei Sardiniei şi a preluat sarcina de a îngriji insula.

După 31 de ani de izolare, Morandi le vorbeşte compatrioţilor săi despre modurile în care a supravieţuit singur cu gândurile sale pe insula pe care nu ajunge niciodată nimeni, scrie descopera.ro.

Mauro Morandi a vrut să plece în Polinezia, dar a ajuns din greşeală pe insula Budelli, în largul coastei Sardiniei.

Fost profesor, Morandi a preluat insula de la fostul îngrijitor al zonei şi şi-a câştigat renumele de Robinson Crusoe al Italiei. El a descris într-un reportaj din 2018 cum trăieşte în mijlocul naturii.

După izbucnirea epidemiei provocate de noul coronavirus, italianul a povestit pentru CNN Travel, prin telefon: „Sunt bine, nu mă tem. Mă simt în siguranţă aici. Această insulă oferă protecţie totală. Niciun risc. Nimeni nu ajunge aici, nu vezi nici măcar o singură barcă să treacă”. Morandi îşi face griji pentru rudele sale care locuiesc în nordul Italiei, la Modena, una dintre zonele afectate de epidemie: „Ei trăiesc vremuri grele”.

În schimb, pentru el viaţa nu s-a schimbat prea mult, potrivit Mediafax. De obicei, câţiva turişti mai ajungeau pe insulă, dar restricţiile impuse de autorităţi vor face ca peste vară nimeni să nu mai debarce aici. Morandi le explică italienilor că săptămânile de izolare nu ar trebui să îi deprime, ci să le folosească drept ocazie pentru investigaţii interioare, sufleteşti. „Stau închis în casă în fiecare iarnă, luni întregi. Ce naiba, nu pot oamenii să stea în casă câteva săptămâni? E absurd.”

Preluat de la: diez.md