kim1.jpg
Finlandezul Kim Calonius zboară periodic din Helsinki la Chișinău, pentru a călca pe urmele strămoșilor săi. El spune că a fost atras de cultura noastră de pe când era mic. „Îmi amintesc cât de impresionat am fost atunci, când am văzut prima dată un covor tradițional moldovenesc.

Întotdeauna am simțit o conexiune cu aceste pământuri”, povestește Kim, care nu vorbește limba română, dar cu siguranță simte românește, nu se știe de ce. A început să-și investigheze trecutul pe cont propriu. După câteva căutări pe Google și în Arhiva Națională a R. Moldova, a descoperit că este descendentul Elenei Dragoș și al lui Otto Calonius, scrie timpul.md

Fiind om de știință, Kim Calonius lucrează la un centru de cercetare guvernamental din Finlanda. Dincolo de profesia sa, el este pasionat de muzică. Face parte dintr-un cor și colaborează cu mai multe trupe. „ Să știi că nu vorbesc limba română, dar am învățat să cânt în română. Este o limbă foarte melodioasă”, adaugă Kim.

În cadrul lansării Clubului Consulilor Onorifici „Dialogue 2018”, Kim a insistat să interpreteze câteva melodii în română. Ulterior pe Instagram, contul oficial a celor de la Zdob și Zdub l-a numit „Acesta e adevăratul fiu al Codrilor Finlandezi! Tervehdyksiä ja kiitoksia!”

kim1

Un finlandez

A post shared by Alexandru Lebedev (@doisapte) on Jul 23, 2018 at 5:02am PDT

Acelasi finlandez

A post shared by Alexandru Lebedev (@doisapte) on Jul 23, 2018 at 5:03am PDT

Preluat de la: diez.md