1485876031022.jpg

Tinerii din Republica Moldova au dat dovadă de inventivitate și originalitate la proiectul „DECA Idea Challenge”. Aceștia au concurat cu alți peste două mii de concurenți internaționali și au intrat printre finaliștii competiției globale.

Elevii și studenții au fost provocați să reutileze și reinventeze sticlele din plastic într-o creație nouă și originală.

Juriul a evaluat prezentarea echipelor și inovativitatea produselor, astfel în finală au trecut două echipe din Republica Moldova și anume: „Work Together, Do it Better” de la Liceul „Ion Creangă” din Chișinău și „Go Green” de la Academia de Studii Economice din Moldova.

Vezi mai jos ingeniozitatea tinerilor.

Pentru prima dată „DECA Idea Challenge” a fost organizat sub egida „GEN Moldova” care reprezintă un pilon important în campania „Antreprenoriat pentru Tineri”. Tematica de anul trecut la nivel internaţional a fost: „Ce poţi face dintr-o cutie de carton?”.  Echipa „Eco Blinds” de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din capitală s-a plasat pe primul loc la categoria gimnaziu cu produsul inovativ pe care l-au expus audienţei largi şi anume jaluzele pur ecologice.

Concursul „DECA Idea Challenge” este un experiment creativ care provoacă tinerii din întreaga lume să găsească o utilitate nouă și inovativă a unui obiect comun în doar opt zile. Provocarea este ca grupul format să îşi prezinte invenţia prin intermediul unei prezentări video de trei minute pe Youtube.

Preluat de la: Zugo.md