Fără-titlu-7.jpg
Greta Thunberg, activista pentru mediu, nominalizată la Premiul Nobel, în vârstă de 16 ani, care a inspirat protestele studenților de pe tot globul, a pornit spre SUA, pe Atlantic,  cu un iaht ecologic. 

Călătoria ei de două săptămâni pe Atlantic nu va fi o croazieră, scrie euronews. Tânăra urmează să înfrunte, alături de coechipierii săi furtunile din apele neliniștite ale oceanului și să ajungă în cele din urmă în SUA. Odată ajunsă pe continentul american, activista în vârstă de 16 ani intenţionează să participe la demonstraţiile la scară largă împotriva schimbărilor climatice planificate pentru 20 şi 27 septembrie şi va rosti un discurs la summitul privind clima găzduit la sediul ONU din New York pe data de 23 septembrie.

„Desigur, va fi o provocare pentru toată lumea de pe barcă, probabil la asta trebuie ne așteptăm. Întotdeauna vor exista oameni care nu înțeleg sau nu acceptă știința”, menționează tânăra.

Subliniind urgența reducerii emisiilor de carbon, tânăra suedeză a anunțat luna trecută că nu va mai zbura la conferințe de mediu, ci va folosi căi ecologice de a ajunge la acestea.

Pierre Casiraghi, nepotul regretatului prinț Rainier III al Monaco și al actriței americane Grace Kelly, a ajutat-o să păstreze acest angajament al său oferindu-i iahtul său de curse.

Navigând pe Malizia II de 60 de metri (18 metri), echipat cu panouri solare și turbine subacvatice pentru a genera energie electrică, Thunberg va face o călătorie transatlantică cu zero emisii de gaze dăunătoare în spațiu.

Preluat de la: diez.md