Untitled-5.jpg
După ce au cântat alături la Electric Castel, formația Subcarpaţi şi Surorile Osoianu au lansat o odă limbii române. Piesa întitulată „Limba Română” a fost lansată astăzi pe YouTube.

„Dăm cu pace pentru suflarea comună. Dragoste pentru toți vorbitorii de limbă română!”, cu acest mesaj este însoțită producția muzicală.

Surorile Osoianu, Ileana, Iulia, Valentina, Romela și Maria Osoianu, recunoscute ca fiind „cinci voci gemene” care au promovat și continuie să promoveze valoarea, autenticitatea folclorului românesc atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele ei. Înca din perioada ocupației sovietice, surorile Osoianu au fost primele care au îndraznit să aducă pe scenă cântecele pascale și colindele, primele care au adus poporului acest tezaur național. Repertoriul Surorilor Osoianu include cântece de joc, colinde, cântece pascale, cântece de dragoste, balade și altele. Surorile Osoianu sunt în fruntea Studioului Folcloric „Iedera”, susținut de către Palatul Republican pentru Copii și Tineret „Arctico”. De asemenea, acestea sunt cunoscute ca fiind conducatoarele mai multor ansambluri folclorice de copii și tineret.

Subcarpați este un proiect muzical demarat în 2010 de solistul trupei Șuie Paparude, MC Bean (Alexe Marius Andrei), care combină elemente din muzica electronică și hip-hop cu influențe din folclorul românesc. Genul muzical adoptat este descris drept folclor contemporan sau folclor underground și constă în general în reinterpretări ale unor piese din folclorul românesc pe ritmuri moderne.

Preluat de la: diez.md