SunStroke-4.jpg
Astăzi, 25 februarie, a avut loc finala selecției naționale Eurovision 2017. În urma votului juriului dar și a telespectatorilor, câștigători au fost desemnați membrii trupei Sunstroke Project cu piesa „Hey Mamma”.

Conform punctajului acumulat, atât Sunstroke Project cât și Ethno Republic alături de Surorile Osoianu au acumulat câte 22 de puncte. Regulamentul spune că, în astfel de situații, câștigătorii sunt cei care au acumulat cele mai multe note de 12 de la juriu.

În anul 2010, împreună cu Olia Tira, Sunstroke Project au reprezentat Moldova la Concursul Muzical Eurovision 2010 din Oslo, Norvegia.  Aceștia au obținut locul 22 cu 27 de puncte cu melodia Run Away. Odată cu prestația saxofonistului formației (Serghei Stepanov) la Eurovision, el a produs un fenomen pe internet, numit „Epic Sax Guy”. Clipuri remixate cu prestația sa au strâns milioane de vizualizări pe YouTube. Au fost create și câteva versiuni de „10 ore de Epic Sax Guy”, primele două cele mai populare din ele acumulând 16 milioane și 10 milioane de vizualizări, respectiv.

Sunstroke Project urmează să evolueze pe scena de la Kiev în prima semifinală, ce va avea loc pe 9 mai.

Rezultatele finale din acest an:

final

Rezultatele publicului:

public

Rezultatele juriului:

juriul

Preluat de la: Diez.md