stela.jpg
Influencers Hub Moldova întreabă influencerii din Moldova despre responsabilitatea pe care au atunci când distribuie fotografii, opinii sau articole online. Într-un video, prezentatoare de știri Stela Dănilă, explică cum înțelege ea această responsabilitate, povestind totodată despre cum își petrece timpul liber.

„Pentru mine, rețelele sociale implică foarte multă responsabilitate. Asta poate pentru că sunt și jurnalistă, însă aici eu sunt și producătorul și editorul și atunci trebuie să-mi asum pe deplin tot ce distribui. Paradoxul este că astăzi rețelele sociale înseamnă oportunități libere pentru orice idee, pe de o parte, iar pe de altă parte, acestea au devenit accesibile pentru toată lumea, iar aici utilizatorii riscă, din păcate, să se informeze greșit”, crede Stela.

Totodată, tânăra jurnalistă spune că rețelele sociale au o putere incredibilă, pot uni oameni, pot uni comunități pentru un scop frumos, dar pentru că online nu există filtre pentru informații eronate, aici apar tot mai multe neadevăruri, calomnii, conturi false care urmăresc anumite scopuri.

Prin urmare, jurnalista îndeamnă oamenii să aleagă cu grijă ce conturi urmăresc, la fel cum aleg cu grijă ce prieteni au sau ce alimente consumă. De asemenea, ar fi bine ca oamenii să se întrebe trei lucruri simple înainte de a distribui online o anumită informație:

# „Este o sursă sigură?”;

# „Cât de utilă este informația pentru urmăritori?”;

# „Nu va afecta negativ pe nimeni?”.

Preluat de la: diez.md