aHR0cHM6Ly9uZXdzd2Vlay5yby9zdG9yYWdlL3N0b3JhZ2UvbWVkaWEvMjAxOS9PY3RvYmVyLzBhMjVjODQwY2MwZmUxNTNjMjliN2UwZTljMTkxNmVmLmpwZw.jpg
România nu va mai prelungi starea de urgență după data de 15 mai. Despre această decizie a anunțat președintele României Klaus Iohannis. Într-o declarație video Iohannis a spus că pentru a ține epidemia sub control, vom intra într-o așa-numită stare de alertă.

„Din 15 mai, se vor redeschide, în condiții speciale de distanțare și de igienă, cabinetele stomatologice, saloanele de îngrijire personală și muzeele. De asemenea, cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise și în mijloacele de transport public în comun. Deplasările în interiorul localității se vor putea face fără declarații pe proprie răspundere, dar vor fi restricționate în afara localității, cu câteva excepții – dacă sunt în interes de serviciu, pentru probleme medicale și pentru sport individual, de exemplu mersul cu bicicleta”, a declarat președintele României Klaus Iohannis.

Măsurile de relaxare urmează să fie luate gradual, aproximativ din două în două săptămâni, pentru că situația nu s-a îmbunătățit încă, iar epidemia nu a trecut.

Amintim că prim-ministru Ion Chicu a anunțat astăzi că starea de urgență nu va fi prelungită, aceasta urmând a fi ridicată pe 15 mai.

Preluat de la: diez.md