Amestecând alegoria socială cu violența extremă, „Squid Game” prezintă personaje din cele mai marginalizate categorii sociale din Coreea de Sud, cum ar fi un migrant pakistanez și o dezertoare din Coreea de Nord, care participă la jocuri inspirate de cele tradiționale din copilărie, pentru a câștiga suma de 45,6 miliarde de woni (33 de milioane de euro), cu diferența că perdanții sunt uciși.
„«Squid Game» a ajuns la 111 milioane de fani, având cel mai bun început pentru o serie pe platformă”, a scris Netflix pe Twitter.
Juxtapunerea dintre jocurile copilărești consecința lor fatală și producția rafinată, completată de o scenografie somptuoasă a cucerit un public extrem de mare din întreaga lume, seria deținând primul loc în topul celor mai vizionate seriale de pe Netflix în peste 80 de țări.
–> <!–
–>
Recordul de până acum fusese deținut de un serial destul de diferit, „Bridgerton”, o cronică a intrigilor sentimentale ale înaltei societăți britanice de la începutul secolului al XIX-lea, care fusese vizionat de 82 de milioane de conturi în cele patru săptămâni care au urmat lansării sale pe Netflix la sfâșitul lui decembrie 2019.
Cifrele oferite de Netflix, care iau în calcul toate conturile care urmăresc un episod timp de cel puțin două minute, nu sunt supuse verificării terților, spre deosebire de măsurătorile de audiență pentru televiziunea tradițională.
Fenomenul „Squid Game” este cea mai recentă manifestare a influenței crescânde a Coreei de Sud pe scena culturală globală, după trupa de K-pop BTS și pelicula „Parasite”, recompensată cu Palme d’Or la Cannes și cu Oscarul pentru cel mai bun film, fiind prima producție într-o altă limbă decât engleza care a primit această din urmă distincție.
În acest context, în februarie Netflix a anunțat un plan de investiții de 500 de milioane de dolari (432 de milioane de euro) doar pentru acest an în serialele și filmele produse în Coreea de Sud.
Preluat de la: diez.md