14-cazuri-noi-de-coronavirus-in-r-moldova-bilantul-a-ajuns-la-94-de-persoane-148030-1584891437.jpg
Specialiștii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) nu exclud că noul tip de coronavirus poate deveni o infecție endemică (permanentă), ca și o gripă sezonieră. Acest lucru l-a declarat directorul executiv al OMS pentru situații de urgență din domeniul medical, Michael Ryan.

„Acest virus poate deveni endemic. S-ar putea să nu plece niciodată. Cu toate acestea, l-am putut lua sub control, am identificat metode terapeutice, iar acum oamenilor nu le este atât de frică de acesta. Prin urmare, este foarte important să privim lucrurile în mod realist. Nu știm cât va dura până vom învinge virusul”, a spus Michael Ryan când a fost întrebat când s-ar putea încheia pandemia coronavirusului.

El a subliniat, de asemenea, că virologii sunt extrem de precauți în a prezice dezvoltarea ulterioară a situației pandemice: „Acesta este un virus nou. Este foarte dificil să prognozăm când îl vom putea învinge. În prezent, proporția de persoane infectate din lume este relativ mică. Cu toate acestea, ceea ce se va întâmpla în continuare este greu de prevăzut”.

Potrivit adjunctei directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Sumia Swaminathan, pandemia va dura aproximativ cinci ani până când va fi posibilă preluarea controlul asupra situației globale. Ea a dat o astfel de prognoză la o conferință organizată de Financial Times.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md