diez-share-facebook.png
Franța se află în topurile țărilor producătoare de vinuri de calitate superioară, respectiv sommelierii francezi își știu meseria de minune. Recent, în cadrul emisiunii Повар Путешествиник, un grup de experți din Franța au degustat vinurile moldovenești și le-au comparat cu acele franceze.

Creatorul proiectului este Dima Petrenko, un tânăr născut în Moldova, dar care lucrează deja al treilea an în Franța, pe Cote d’Azur, și anume Saint-Tropez.

„Dacă nu știați, Riviera Franceză este locul de naștere al vinului Rose. Prin urmare, am venit cu ideea care este ce mai bun Rose din Moldova, iar pentru aceasta, am decis să mă adresez experților – celor mai buni vinificatori de Roseul francez în anul 2018, Chateau de Marres. Au luat aur și argint pentru cele două Roseuri la cea mai prestigioasă competiție de vin din Franța – Concurs Generale Agricole Paris 2018”, spune Dmitri.

La degustare au participat 3 cele mai populare Rose-uri din Moldova: Chateau Vartely, Castel Mimi și Chateau Purcari. În lista vinurilor, Dmitri a adăugat și Rose-ul de marca Chateau de Marres, care a luat argintul, pentru a fi sigur că sommelierii își știu meseria și pentru a încerca să concureze cu vinurile franceze.

Degustarea a avut loc fără ca experții să știe ce vin au în pahar, ci doar să se bucure de gustul lui. Prin urmare, ei trebuiau să răspundă la unele întrebări cum ar fi:

#Cine a câștigat, Moldova sau Franța?
# Care este cel mai bun Rose al Moldovei?

Răspunsurile sommelierilor le puteți vedea în clipul video a lui Dmitri.

Preluat de la: diez.md