Politia-martosir2-920x688-1.jpg
Angajații Inspectoratului Național de Patrulare au felicitata astăzi femeile și domnișoarele cu Ziua Internațională a Femeii. Polițiștii au oferit ciocolate și flori șoferițelor după ce le-au verificat actele de conducere.

Astăzi, 8 martie, în Moldova, dar și în întreaga lume se sărbătorește ziua internațională a Femeii, cu această ocazie angajații Inspectoratului Național de Patrulare au dăruit femeilor flori și ciocolate.

Pe pagina de Facebook a Inspectoratului Național de Patrulare a fost publicat un videou însoțit de o poezie pentru toate femeile din Moldova

„Stimate doamne pe jos sau la volan,
Vă felicităm azi, să nu încălcaţi un an,
Cu zâmbet pe buze, centura cuplată,
Aşa o şoferiţă disciplinată arată,
I-ar noi în trafic vom fi alături de voi,
Cu orice problemă vă adresaţi la noi!”

Ziua Internațională a femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

Preluat de la: diez.md