1536155989954.jpg

Un carnaval din Quebec găzduiește astăzi mai multe naționalități, care-și reprezintă țara cu muzică, dans și costume specifice culturii lor. Printre cei 800 de participanți, sunt prezenți și moldovenii din diasporă. Cu multă voie bună și steagurile în mână, ai noștri s-au alăturat marșului ce are scopul de a aduce împreună comunitățile culturale, prezente în orașul canadian.

Conaționalii din diaspora au reprezentat țara cu mândrie, dansând pe muzica moldovenească și fluturând cu dragoste steagurile țării. Adulții și copiii moldoveni, îmbrăcați în costumele tradiționale, au fost în centrul atenției în orașul Quebec. Canadienii au putut admira hora moldovenească în cadrul festivalului „Mondokarnaval” unde au participat mai multe țări și care sărbătorește diveristatea etnică.

Evenimentul a început sâmbătă, în Parcul Cartier-Bréboeuf și a „strălucit” datorită culorilor diverse, sunetelor ritmate și dansurilor, ce-și au originea din diferite colțuri ale lumii. În cadrul festivalului au fost prezente 42 de țări, printre care Brazilia, China, Camerun, Congo, Columbia, Spania, România, Rusia, Peru, Laos, Cuba și Guadelupa, aceștia fiind reprezentați de circa 800 de artiști.

De menționat că, în cadrul festivalului, ansamblul de dansuri moldovenești „VATRA” a obținut locul I la concursul „Mon pays, notre vivre ensemble”, pentru promovarea valorilor culturale ale țării noastre.

Preluat de la: zugo.md