DanDruhoa-2.jpg

Regizorul român Daniel Druhora a câștigat premiul Emmy, în cadrul competiției regionale din Los Angeles 2022, cu documentarul „Vieți, nu note”.

Premiul Emmy a fost acordat pentru cel mai bun program independent, în cadrul competiției care s-a aflat la cea de a 74-a ediție. Daniel Druhora este un român care a emigrat în Statele Unite ale Americii imediat după revoluție, unde și a și rămas.

Documentarul „Vieți, nu note” relatează povestea a 36 de studenți din cadrul Universității din California de Sud, care au călătorit în cea mai mare tabără de refugiați din Europa cu speranța de a oferi soluții inovatoare zecilor de mii de refugiați aflați pe insula Lesvos, în Grecia. 

Documentarul a fost realizat în cadrul programului universitar „Inovare pentru crize globale”, împreună cu studenții acestui curs. Daniel Druhora a fost scenaristul, co-producerul și regizorul acestuia.

„De-a lungul filmului, studenții s-au concentrat asupra problemelor legate de canalizare, adăpost, electricitate și educație pentru cei peste 20 000 de refugiați din Tabăra Moria – un loc descris de localnici drept «iad pe pământ», a menționat Daniel.

În data de 17 septembrie, documentarul „Vieți, nu note” va avea premiera în România, la Cluj-Napoca, în prezența însuși regizorului.

Mai jos, puteți urmări trailerul.

Documentarul poate fi vizionar integral aici.

Preluat de la: diez.md