valeie.jpg
Ouăle de Paște sunt un simbol al sărbătorilor pascale, iar tradițiile spun ca acestea să fie vopsite astfel încât să aibă un aspect cât mai frumos și original. Substanțele chimice cu care se vopsesc ouăle sunt periculoase pentru consumatori, de aceea nu se recomandă pentru utilizare acestora în uzul casnic. Drept rezultat, oamenii au găsit alternative de decorare a ouălor și fiecare prezintă rețete și tehnici personale.

Vă prezentăm șase exemple de vopsire a ouălor cu produse naturale cum ar fi sfeclă, curcuma, varză roșie etc după rețeta Valerie’s Food

Înainte de a vopsi ouăle, spală-le bine și atent cu buretele sub jetul de apă rece.

Vopsirea cu sfecla roșie

Mod de preparare

# Pune ½ din cantitatea de sfeclă tăiată cubulețe într-o cratiță încăpătoare, așază peste ea ouăle și acoperă-le cu sfecla rămasă. Toarnă apă deasupra în așa fel încât să acopere sfecla și ouăle. Din momentul în care apa a început să clocotească fierbe ouăle 10-12 minute.

# După care pune ouăle într-un borcan, acoperă-le cu apa în care au fiert și adaugă în ea două linguri de oțet de masă.

Cu coacăză neagră

Mod de preparare.

# Pune coacăza într-o cratiță, așază deasupra ouăle și toarnă apa. Din moment ce a început să clocotească fierbe ouăle 10-12 minute.

# Pune ouăle într-un borcan, acoperă-le cu lichidul în care au fiert și adaugă în ea două linguri de oțet de masă.

Cu varză roșie

Mod de preparare.

# Pune ½ din cantitatea de varză tăiată cubulețe într-o cratiță încăpătoare, așază deasupra ouăle și acoperă cu varza rămasă, apoi toarnă apa în așa fel încât să acopere varza. Din momentul în care apa a început să clocotească fierbe ouăle 10-12 minute.

# După care pune ouăle într-un borcan și acoperă-le cu apa în care au fiert, la această etapă nu mai adăugăm oțet deoarece acesta deschide culoarea apei iar ouăle nu o să iasă albastre.

Cu curcuma

Mod de preparare.

# Pune ouăle într-o cratiță puțin mai uzată (pentru a nu rămâne gălbuie de la curcuma), toarnă deasupra apa, adaugă sarea și curcuma.

# Când apa începe să clocotească, dă focul cât mai încet posibil pentru ca ouăle să nu crape în timpul fierberii. Fierbe ouăle 10 minute după care pune-le într-un borcan, acoperă-le cu apa în care au fiert și adaugă două linguri de oțet.

Cu ceai negru

Mod de preparare.

# Pune frunzele de ceai într-un infuzor și toarnă deasupra apa fiartă. Lasă ceaiul să se infuzeze circa 10 minute.

# Apoi ia un ou deja fiert și udat cu apă și încleie pe el câteva frunzulițe de coriandru, după care înfășoară-l într-o bucată de tifon și fă-i un nod la o margine.

# Pune ouăle într-un borcan, toarnă deasupra ceai în așa fel încât să le acoperi și pune 2 linguri de oțet.

Cu spanac

Mod de preparare.

# Pune ½ din cantitatea de spanac într-o cratiță, așază ouăle deasupra, apoi acoperă-le cu frunzele rămase. Toarnă peste ele apă și din moment ce a început să clocotească fierbe ouăle 10 minute.

# Pune câteva frunze fierte de spanac în borcan, așază ouăle peste ele și acoperă-le iar cu spanac, toarnă deasupra apa în care au fiert și adaugă două linguri de oțet.

Lasă ouăle să se vopsească în fiecare borcan de la trei la 10 ore. Cu cât mai mult stau cu atât mai colorate o să fie.

Iată rezultatul primit în urma vopsirii ouălor, desigur eu nu am avut răbdare și am scos ouăle peste 3 ore, dar voi le puteți lăsa și mai mult timp.

Preluat de la: diez.md