diez-share-facebook.png
Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă seară, în Piaţa Victoriei din București, pentru a marca o lună de la violenţele de la mitingul din 10 august. În Piaţă a susţinut un concert la pian şi artistul german Davide Martello.

Davide Martello a ajuns în Piaţa Victoriei cu pianul tras de bicicletă şi a ţinut un recital, scrie Mediafax.

Manifestaţia, denumită „Gust de libertate/ A taste for freedom”, a fost anunţată pe Facebook, organizatorii dorind astfel să marcheze o lună de la violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. „La aproape o lună de la evenimentele din 10 august, ne întâlnim în acelaşi loc ca să demonstrăm că suntem mulţi, uniţi şi puternici, şi că gustul pentru libertate nu poate fi îndepărtat nici cu gaze lacrimogene, nici cu pulane, nici cu tunuri cu apă. De asemenea, e un bun prilej să le arătăm că îi vedem în continuare, ştim că singura lor preocupare este cum să dea OUG pentru amnistie şi graţiere şi nu vom permite aşa ceva”, potrivit mesajul de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pianistul Davide Martello a devenit cunoscut după ce şi-a dus pianul în multe zone de conflict din lume, precum Piaţa Taksim din Istanbul, Bataclan sau Afganistan.

Preluat de la: diez.md