AA17LlpB.jpg

Poliția și locuitorii dintr-un oraș japonez au rămas uimiți de o minge mare de fier care a apărut misterios pe o plajă locală. Sfera, care măsoară aproximativ 1,5 metri în diametru, a fost în centrul speculațiilor fierbinți de când a ajuns pe plaja Enshu din orașul Hamamatsu de pe coasta Pacificului țării, scrie The Guardian.

Temerile că ar putea fi un obiect exploziv au fost respinse de autoritățile japoneze după ce experții au folosit tehnologia cu raze X pentru a examina interiorul obiectului și au descoperit că acesta era gol. De asemenea, nu există nici indicii că obiectul ar putea fi implicat în spionaj în favoarea Coreei de Nord sau a Chinei.

Poliția a început să inspecteze mingea, de culoare maro-portocaliu, ceea ce par a fi pete mai închise de rugină. Sfera a ajuns în centrul atenției după ce o localnică a văzut-o când se odihnea pe plajă la începutul acestei săptămâni, a raportat Asahi TV.

Ofițerii au izolat zona și au chemat experți în explozivi îmbrăcați în haine de protecție pentru a investiga mai departe, dar rapoartele spun că autoritățile încă nu știu ce este sfera sau de unde provine. Fotografiile au fost trimise forțelor de autoapărare japoneze și pazei de coastă pentru examinare ulterioară. Poliția a blocat o rază de 200 de metri în jurul mingii.

Un localnic care aleargă în mod regulat pe plajă a spus că nu înțelege de ce mingea a devenit brusc în centrul atenției. „Este acolo de o lună”, a spus el pentru postul public NHK. „Am încercat să o împing, dar nu s-a clintit”.

Au existat sugestii că sfera semăna cu ceva din seria manga populară Dragon Ball, în timp ce alții credeau că este un OZN care a căzut din cer.

Imaginile TV ale obiectului au provocat speculații pe rețelele de socializare, care au apărut atât de curând după ce Japonia a declarat că „suspectează cu tărie” că mai multe baloane spion chineze au fost zărite pe teritoriul său în ultimii ani.

Dar voi care credeți că este proveniența mingii?

Preluat de la: diez.md