diez-share-facebook.png
Elin Ersson, studentă şi activistă, a transmis pe Facebook momentul în care a împiedicat expulzarea unui solicitant de azil afgan. Tânăra a întârziat decolarea unui avion de la Göteborg către Turcia.

„Fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a salva viaţa unei persoane“, a dat asigurări Elin Ersson, al cărei gest a stârnit deopotrivă proteste şi aplauze, scrie adevărul.ro.

Potrivit presei suedeze, când a aflat că un afgan de 52 de ani va fi expulzat din Suedia prin intermediul acestui zbor, tânăra şi-a cumpărat un bilet pentru a ajunge la bord. Odată ajunsă în avion, a început să filmeze şi să protesteze pe Facebook în legătură cu acest caz.

„Sunt într-un avion în care se află cineva care urmează să fie expulzat în Afganistan, unde riscă să fie ucis. Refuz să mă aşez pe scaun dacă această persoană nu coboară din avion”, a spus Elin.

În pofida solicitărilor repetate ale personalului de bord de a renunţa la protest, ea a rămas fermă: „Atâta timp cât cineva stă în picioare, pilotul nu poate decola.

„Vreau doar să împiedic această expulzare, după care voi respecta regulile”.

Atunci unii pasageri i-au reproşat că va întârzia zborul, iar cineva a încercat să-i ia telefonul.

„Ce este mai important pentru tine: o viaţă sau timpul?“, a întrebat ea, primind susţinere din partea altor pasageri.

Într-un final, bărbatul în cauză a primit permisiunea de a coborî din avion, iar tânăra şi-a încetat protestul.

Preluat de la: diez.md