TWR-TWGTTD-cover.jpg
Chiar dacă nu mai au loc concerte pe timp de pandemie, The Wax Road lansează o nouă piesă – „The world goes to the dogs”. Videoclipul pentru aceasta a fost realizat spontan, de către unul dintre membrii trupei, cu ajutorul unui prieten.

The world goes to the dogs” – este o piesă despre speranță și regăsirea de sine în epoca noastră. Pe parcursul vieții nu doar o singură dată ne putem dezamăgi în persoanele pe care le întâlnim, dar sentimentele dispar odată cu trecerea timpului și rămân doar ca niște suvenire din trecut. Totuși, tindem să nu ne dăm bătuți și ne dorim să găsim dragostea adevărată.

Ideea de bază a piesei se regăsește în primele două versuri din refren – „The world goes to the dogs / if there’s no little love” (în traducere „Lumea s-ar duce de râpă dacă nu ar exista un pic de dragoste”). În centrul universului este dragostea și ea ne va ajuta să trecem peste toate, să vedem binele și să găsim speranța acolo unde se pare că acestea nu mai sunt.

„Ideea acestui videoclip a apărut spontan, cu o seară înainte de a fi filmat, în timp ce-mi plimbam, ca de obicei, introvertul din mine, pe malul lacului Delia (or. Ungheni). E un loc în apropierea casei mele, iar calea aia am străbătut-o de multe ori. E unul dintre locurile în care m-am descoperit prin zeci sau sute de plimbări meditative în toate perioadele zilei sau ale nopții. Cu o seara înainte de filmări, hoinăream pe mal și fredonam piesa The World Goes to the Dogs – trebuie să spun că este una dintre piesele mele preferate – și într-un moment privirea mea s-a deplasat în față. Cântam și vedeam totul dintr-o parte în imagini video. În drum spre casă i-am scris lui Rix, cu el suntem aproape vecini și ne cunoaștem de-o viață, și am convenit să venim a 2-a zi , în amurg, să filmăm videoclipul. Totul a fost improvizat pe loc, fără vreun scenariu și vreau să-i mulțumesc lui Rix pentru filmare și idei faine generate în proces, dar și acelui loc magic pentru inspirație. Apoi au urmat 3 săptămâni de autoizolare intensivă, timp în care am editat videoclipul, creând această istorioară din tot materialul video adunat.” – a scris Dan, solistul trupei The Wax Road pe pagina sa de Facebook.

Piesa poate fi ascultată pe canalul de YouTube al trupei. Totodată, aceasta este disponibilă pe toate platformele de streaming, precum: Spotify, iTunes, Amazon Music, Google Music, Yandex Music ș.a.

Preluat de la: diez.md