Iată ce cuprinde lista celor nouă invenții și inovații:
#1. Modal VR. Susține că va oferi o experiență de realitate virtuală asupra întregului corp, în cadrul unor jocuri multiplayer. Practic, 3-4 jucatori se pot întalni pe un teren de fotbal, de exemplu, însa cu echipamentul de realitate virtuala pentru întregul corp se vor putea transpune în pielea unor personaje de joc fantastice. Conceptul duce cu gândul la jocurile-arcada de dans, foarte populare în Japonia și nu numai, însa de data aceasta micul ring de dans este înlocuit ad-hoc cu terenuri mari, cum sunt cele de fotbal. Modal VR, Înființată de Nolan Bushnell, fondatorul Atari, și Chuck E. Cheese, susține momentan că produsul sau nu este destinat consumatorului final.
#2. Rize 3-D Printer. Majoritatea imprimantelor 3D necesită ore de post-procesare de către tehnicienii de laborator. Rize One produce imprimante gata de utilizare, ceea ce înseamna că intra rapid pe mâna doctorului, a designerului sau a antreprenorului care are nevoie de ele.
#3. EcoHelmet este o cască pentru bicicliști, dar nu este facută din material plastic – poluant – ci din hârtie. Potrivit Inc.com, EcoHelmet ofera același nivel de protecție ca o cască din plastic, datorită designului, însă în plus este reciclabilă și costă numai 5 dolari. Inventatorul speră să o vândă prin intermediul distribuitorilor de biciclete de închiriat din orașe.
#4. Ecranul OLED care se îndoaie. Prototipul LG expus în 2016 la salonul CES poate să ne schimbe complet modul în care folosim gadgeturile. Imaginează-ți cum ar fi dacă am putea să pliem tabletele sau telefoanele ca pe niște ziare. Deocamdata însă compania sud-coreeana nu a anunțat când va ieși pe piață cu acest display LED pliabil.
#5. Acoperișul solar de la Tesla. Noul Solar Roof, prezentat de compania celebră pentru mașinile electrice Tesla, propune o soluție mai estetica și mai simplă de acoperire a caselor cu celule fotovoltaice, cu eficiență asemanătoare cu a greoaielor panouri solare existente și pâna acum pe piață.
#6. Tatuajul temporar Duoskin. Dispozitivul realizat de cercetătorii universității MIT și de la Microsoft reprezintă următorul pas în dispozitivele wearables (portabile). Acest tatuaj temporar din foiță de aur conține mici chipuri de computer și poate fi folosit ca input pentru smartphone sau pentru stocarea unor date scanabile. Își poate schimba și culoarea, pentru a te alerta asupra modificarii semnelor vitale.
#7. Mingea de fotbal conectată Wilson X. Inovația din fotbalul american ofera instant statistici-cheie privind viteza sau distanța unei aruncări, de exemplu. Noua minge de la Wilson conectează fotbalul american la internet și creează noi oportunități pentru stimularea sportului, oferind, totodată, și noi posibilități cu care să opereze antrenorii sau cautătorii de talente.
#8. Amazon Echo – prezentat de compania Amazon, în prima sa reclamă de Super Bowl, în septembrie 2016, smart speaker-ul duce conceptul de casă inteligentă la un alt nivel. Dispozitivul tubular înalt de 23,5 cm „răspunde” la numele Alexa, interacționând la voce. Gadgetul, creat de compania celebra în e-commerce, poate face liste de sarcini (to do list), setează alarme, redă muzică sau audiobookuri, oferă informații despre vreme sau trafic, poate controla alte smart- device-uri din casă, devenind un hub de automatizare a locuinței.
#9. Starship Technologies Delivery este un roboțel autonom, care transportă bunuri comandate pe internet. Noutatea este că dispozitivul merge pe trotuar și acumuleaza informații din trafic, pe care le folosește pentru îmbunătățirea traseelor întregii flote. În ultima perioadă, companiile de e-commerce și de curierat din SUA sau China s-au orientat puternic spre exploatarea dronelor pentru transportul aerian al mărfii, însî legislația restrictivă în domeniu ar putea înclina balanța către roboții de la sol. Acesta deja funcționează în capitala SUA, Washintron DC, petru transportul mâncării comandate online.
Preluat de la: Diez.md