kiev-1.jpg

Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a postat pe pagina sa de Instagram un mesaj de felicitare cu ocazia Crăciunului. Acesta s-a adresat cetățenilor ucraineni, motivându-i să se bucure de sărbătoarea creștină, indiferent de ceea ce se întâmplă: „Noi vom cânta colinde cu mai multă bucurie decât oricând, astfel încât să se audă mai tare decât zgomotul produs de generatorul de curent electric.”

În mesajul său, președintele a declarat că răul nu are o armă mai puternică decât armura oferită ucrainenilor de către Dumnezeu. „Am rezistat la începutul războiului – am rezistat la atacuri, amenințări, șantaj nuclear, teroare, lovituri de rachete. Vom rezista și în această iarnă, pentru că știm pentru ce luptăm.”, a evidențiat Zelenski.

Potrivit liderului de la Kremlin, Dumnezeu este un judecător cinstit, care va răsplăti binele și va pedepsi răul: „Iar cine este răul și cine este binele e evident.”

Menționăm că atacurile neîncetate ale rachetelor rusești din ultima perioadă au provocat daune masive sistemului de generare a energiei electrice, lăsând în mod regulat marile orașe fără apă și căldură.

În acest sens, președintele a făcut câteva remarci: „Chiar și în întunericul complet, ne vom găsi unii pe alții pentru a ne îmbrățișa strâns. Iar dacă nu va fi căldură, ne vom îmbrățișa mult timp, ca să ne încălzim unii pe alții.”

Clipul video, care a durat aproximativ nouă minute, a fost filmat în aer liber, noaptea, cu doar câteva lumini albe și un pom de Crăciun în fundal.


Sursă: Twitter/ericlewan

Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md