Facebook_wall.jpg
Sâmbăta, 15 septembrie este Ziua Internațională a Democrației. Cu aceasta ocazie un grup de activiste și activiști civici din Republica Moldova au lansat proiectul CivicLab. Democrația este mai mult decât participarea la vot. Este posibilitatea fiecăruia de a se implica, monitoriza și contribui la dezvoltarea unei societăți. Pentru a dezvolta acest spirit, aceștia au lansat inițiativa civică – CivicLabinițiativa civică – CivicLab. Activiștii vor împărtăși experiențele și cunoștințelor lor și vor transmite mesaje de acțiune, solidaritate și respect pentru drepturile omului.

Activiștii vor vorbi despre importanța implicării, dar vor da și sfaturi despre cum să te implici, cum să rezolvi probleme de interes comun.

Democrația este un proces în care cetățenii se implică în continuu, prin consultări și dezbateri ale proiectelor legislative, prin monitorizarea achizițiilor, prin divulgarea corupției și fraudelor, prin contribuirea la transparentizarea și automatizarea proceselor și alte acțiuni atât la nivel local cât și la nivel central.

Printre inițiatorii proiectului sunt bloggera Vlada Ciobanu, bloggerii Vitalie Sprânceană și Victor Chironda, vloggerul Ion Andronache, activistele Elena Nofit, Elena Rățoi, Olesea Perean.

Facebook_wall

Preluat de la: diez.md