collagen-e1487866436449.jpg
Autoarea cărți de bucate „Moldova Din Bucataria Mamei Mele”, Nata Albot a promovat bucătăria tradițională la o emisiune gastronomică în Canada. Astfel, Albot a degustat și comparat tartinadele din ardei, tradiționale pentru alte culturi, și a arătat cum sunt preparați și mâncați ardeii grași la ea în familie.

Emisiunea a apărut la postul public de televiziune Radio Canada, și este cea mai longevivă și reputată emisiuni în Quebec. L’Epicerie este moderată de jurnalista Johane Despins și reprezintă o emisiune despre cumpărături și gastronomie.

nataalbot_23_2_2017_19_16_51_438

Nata a mărturisit că a fost o provocare să vorbească în franceză, dar totuși se simte onorată că a apărut la acest post de televiziune. Căci, spune ea „Personal sunt un fan mare al lor pentru că nivelul de jurnalism este unul foarte înalt, iar subiectele abordate de jurnaliști sunt dintre cele mai variate: de la destinul vedetelor porno până la ultimele inovații în domeniul cancerului. De aceea pentru mine să apar la această emisiune TV a fost o super mare onoare”.

Segmentul de emisiune în care s-a filmat a fost despre utilizarea ardeilor în diverse gastronomii, iar ea a gătit ceva tradițional de la noi, ardei prăjiț cu sos. „Eu le-am spus că la noi nu prea se practica pasta sau tartinadele de ardei, așa că le voi găti ce este tradiționalLe-a plăcut mult și s-au mirat”, caracterizează aceasta reacția canadienilor, explicând că au gustat ceea ce mănâncă moldovenii: ardei cu pâine neagră borodinsky, brânză de oi și un cățel de usturoi.

Despre Nata, realizatorii emisiunii au aflat după ce au filmat un subiect despre murăturile noastre în august. Iar Nata este un mare fan al acestei televiziuni și a emisiunii în special care „uneori, această emisiune o am drept sursă de informație pentru studiile mele de la universitate”.

 

În plus, echipa de filmare s-a ales cu o sticlă de vin de la Vinăria din Vale care se vinde acum în magazinele locale. Vedeți mai jos fragmentul din emisiune în care apare Nata Albot:

Preluat de la: Diez.md