1538760744019.jpg

Într-o seară de octombrie, scriitorul Igor Guzun le-a dat întâlnire iubitorilor de lectură și le-a adus în față creația sa deosebită. Astfel, zeci de oameni au venit la lansarea cărții „Vinil Collection”, unde autorul a expus o colecție de texte scurte și publicate anterior.

„O carte poate fi un prilej de a revedea prietenii vechi, dar și de a face noi prietenii. Este o experiență și un drum care s-a deschis acum câțiva ani, care-mi place. Uneori e greu, alteori este plin de recompense.

Nu am vrut să exprim nimic prin această carte, doar să împărtășesc ceea ce cred, fac și simt. Ăsta și este, cred, mesajul „Vinil Collection””, a mărturisit scriitorul Igor Guzun pentru ZUGO.

Textele sale, care vorbesc despre copilărie, lectură, sentimente sau țară, au îmbătat publicul lansării. Cartea cuprinde o colecție de texte axate pe lucruri emoționante și fundamentale din viața unui om: „adolescența copiilor noștri care sunt mai deștepți decât noi cu o generație”, „țara pe care, decât s-o hulim sau s-o slăvim, mai bine s-o măturăm și s-o facem mai bună și mai frumoasă”.

„Igor Guzun scrie altfel decât alții. Mie îmi place foarte mult din textele lui libertatea, dar și umorul cu care critică sarcastic anumite lucruri. Totodată, îmi place că, în cartea sa, el ilustrează adevărul. Această carte eu am citit-o în două zboruri cu avionul”, a menționat cântăreața Stela Botez.

Nerăbdători, vizitatorii găzduiți de Muzeul Național de Arte al Moldovei au luat câte o carte și au început să citească din texte chiar la evenimentul de lansare. Alături de scriitor, în această zi importantă, au fost și persoane dragi, prieteni apropiați.

„Igor, pentru mine, este mai mult decât un scriitor, el este un prieten. Când citesc cărțile lui, întotdeauna am impresia că aceste rânduri le-aș fi putut scrie și eu, dat fiind faptul că el transmite ceea ce gândește generația mea, transmite foarte clar unele lucruri pe care le-am trăit cândva. Un scriitor ca Igor, probabil, este unul al mai multor generații, dar este, în primul rând, scriitorul generației mele – vinil”, ne spune jurnalistul Mircea Surdu.

Cei care iubesc creația lui Igor Guzun nu au ratat ocazia de a cumpăra cartea „Vinil Collection”, iar autorul nu a ezitat să dăruiască fiecăruia și câte un autograf personalizat. La crearea atmosferei de la eveniment au contribuit și paharele pline cu vin autohton.

Preluat de la: zugo.md