pasha-parfeni.jpg

Pasha Parfeni și echipa sa au reușit să se califice în marea finală a Eurovision 2023 cu piesa „Soarele și Luna”. Finala Eurovision Song Contest va avea loc la Arena Liverpool de lângă râul Mersey sâmbătă, 13 mai 2023.

Cele 10 țări din prima semifinală care s-au calificat în marea finală:
#1. Croația;
#2. Moldova;
#3. Elveția;
#4. Finlanda;
#5. Cehia;
#6. Israel;
#7. Portugalia;
#8. Suedia;
#9. Serbia;
#10. Norvegia.

A doua semifinală va avea loc pe 11 mai și în cadrul acesteia vor evolua 16 țări, printre care România, Austria, Cipru și Armenia.

Vedeți și cum au reacționat internauții de pe Twitter la prestația Moldovei din prima semifinală Eurovision 2023.


Ce loc va ocupa Moldova la Eurovision Song Contest 2023. Casele de pariuri au prezis câștigătoarea din acest an.


Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În acest an, este cea de-a 67-a ediție a concursului și se desfășoară la Liverpool, Marea Britanie, pe 9, 11 și 13 mai 2022, asta după ce Ucraina a câștigat ediția din 2022. Concursul muzical nu a avut loc în țara vecină din motive de securitate după invadarea teritoriului său de către Rusia.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, când SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Republica Moldova, reprezentată de către formația Zdob și Zdub și de Frații Advahov, a ocupat poziția 7 la ediția din 2022 a Eurovision Song Contest. Conform voturilor publicului, țara noastră s-a clasat pe locul 2 în competiție.

Preluat de la: diez.md