1519750416515.png

Participanții la concursul video pentru tineri, desfășurat în cadrul campaniei naționale „FiiOaspeteleNostru”, au demonstrat că elevii din Moldova sunt entuziasmați să-și promoveze țara ca destinație turistică.

Proiectul de Competitivitate din Moldova a provocat adolescenții din țară să descopere cele mai pitorești locuri din Moldova, să le filmeze într-un mod ingenios, îndemnând, totodată, turiștii străini să ne viziteze țara. La concursul desfășurat între 1 decembrie – 15 ianuarie s-au înscris 13 echipe participante, iar autorii celor mai reușite spoturi au fost premiați în cadrul unei ceremonii oficiale, care a avut loc la Centrul de Informare Turistică din Chișinău.

„Centrul de Informare Turistică susține tinerii creativi care contribuie la promovarea ofertei turistice a Republicii Moldova, precum sunt cei care au participat la acest concurs. Sperăm că toate activitățile desfășurate vor atrage cât mai mulți turiști străini care caută experiența autentică oferită de țara noastră”, susține Natalia Țurcanu, director-executiv, Asociația Națională Pentru Turism Receptor din Moldova.

Astfel, locul I și premiul mare – un zbor cu balonul cu aer cald i-a revenit echipei lui Pavel Bas din r. Drochia. Pentru a realiza filmulețul, adolescentul a vizitat 5 destinații turistice din țară, printre care Parcul Țaul din Dondușeni, Cetatea Soroca și Orheiul Vechi. Pe fundalul acestora, tânărul și-a îndemnat semenii „să iasă din zona de confort și să descopere Moldova”.

„Am decis să participăm la acest concurs din mai multe motive. Pe de o parte, am vrut să vizităm locurile pitorești și să descoperim Republica Moldova, iar pe de altă parte, am vrut să facem o faptă bună și premiul pe care l-am câștigat – călătoria cu balonul cu aer cald – o vom dona copiilor de la Spitalul Oncologic”, susține Pavel Bas, câștigător.

Cu argint s-a ales Ana-Maria Brânză, care a adus în prim plan văile și colinele din lunca Prutului, dar și grota din satul Duruitoarea Veche, raionul Râșcani, o așezare umană din epoca de piatră, iar bronzul i-a revenit Iulianei Sipitca, care a vorbit în versuri despre satul Gura-Bâcului.

Concursul „FiiOaspeteleNostru” a fost promovat intens pe rețelele de socializare. Prin urmare, organizatorii au oferit o mențiune pentru autorul celui mai „viral” spot. Este vorba despre Dan Clipa, care a realizat un colaj video din panorame ale Chișinăului.

Concursul menit să cultive dragostea de țară la tânăra generație este parte a campaniei naționale „FiiOaspeteleNostru”, scopul căreia este promovarea Moldovei ca destinație turistică. O altă acțiune din șirul evenimentelor „BeOurGuest” este lansarea Calendarului cultural-turistic „Pomul Vieții” 2018, care vine să faciliteze programarea unei călătorii sau vacanțe în Moldova pentru turiștii străini și reprezentanții diasporei. Agenda conține 28 de evenimente care valorifică tradițiile milenare ale țării noastre în domeniul vinificației, obiceiurile, dar și obiectivele turistice importante.

Preluat de la: zugo.md