1485525618167.jpg

Tânărul în vârstă de 17 ani, Marin Cumătrenco din Șoldănești și-a propus să duca faima țării noastre în cele 50 de capitale ale Europei. Proiectul inițiat de Marin se numește „Destinația Europa”.

Pasionat de călătorii, tânărul are visul de a vizita toate capitalele din Uniunea Europeană. Acesta a lansat un proiect pe YouTube care este destinat tuturor persoanelor care înțeleg limba română.

„În acest proiect mi-am pus în plan să vizitez toate cele 50 de capitale ale U.E. și să filmez un show (50 de episoade) despre cât este de bună viața în Europa și să arăt acest lucru oamenilor din țara mea. În fiecare capitală eu voi arăta cele mai importante atracții turistice din oraș, metode de transport prin oraș, hotele unde poți înnopta și nu în ultimul rând, simpla, dar confortabila viață a persoanelor de acolo”, a scris Marin pe caritate.md.

Cu ajutorul mamei sale, Marin a început acest proiect acum nouă luni. Tânărul a realizat  2 episoade în Bruxel(Belgia) și Dublin(Irlanda).

Dar din pacate mama lui Marin a decedat cu 3 luni în urmă. 

„Mi-a spus că vede acest proiect de succes și că trebuie terminat. Doar pentru a îndeplini dorința ei eu vin cu rugamintea să mă ajutați ca eu să termin cu succes acest minunat proiect și să arăt lumii că avem o comunitate genială care ar putea ajuta pe cineva ajuns la nevoie”, a mai scris tânărul. 

Marin a calculat cheltuielile pentru el și cameramanul său în fiecare oraș și suma necesară pentru a duce până la capăt proiectul este de 25.000 euro. Tânărul promite că va fi econom în toate călătoriile sale, iar la sfârșitul fiecărui episod va menționa numele fiecărui donator.

Cei care doresc să îl ajute pe Marin Cumătrenco să-și realizeze visul o pot face aici.

Vezi primele două episoade ale proiectului.

Preluat de la: Zugo.md