mâncare-1.jpg
Bucatele tradiționale moldovenești adesea surprind plăcut străinii. Și într-adevăr, avem cu ce să ne mândrim. Ne-o confirmă repetat șase italieni care au gustat pentru prima dată specialitățile culinare specifice țării noastre.

În cadrul vlogului „Итальянцы by Kuzno Productions”, trei cupluri din Italia au încercat cinci feluri de bucate moldovenești. Aceștia au rămas cu impresii pozitive după degustarea fiecărei specialități.

Prima gustare a fost ghiveciul. Iată câteva dintre reacțiile italienilor: „Bombă, mamma mia, e gustos!”, „Are gustul unei specialități culinare din sudul Italiei”.

A doua gustare a fost plăcinta cu brânză și mărar. Iată câteva dintre reacțiile italienilor: „100 de puncte din 100”, „Foarte gustos!”, „Aici este o mulțime de cașcaval!”, „Seamănă cu focaccia”, „Este un concurent vrednic pentru haciapuri!”.

A treia gustare a fost ursul (biluțe din mămăligă cu brânză). Iată câteva dintre reacțiile italienilor: „Mă simt ca acasă”, „Este o mâncare de calitate, ușoară și proaspătă”.

A patra gustare a fost mămăliga. Iată câteva dintre reacțiile italienilor: „Ce drăguț sună denumirea”, „Gustoasă combinație, bravo Moldova”, „Seamănă cu bucatele tradiționale din nordul Italiei”.

A cincea gustare a fost „Cușma lui Guguță”. Iată câteva dintre reacțiile italienilor: „Seamănă cu tiramisu”, „Este foarte bun, îmi plac vișinele din interior”, „Un tort minunat”, „O gustare incredibilă”, „Nu pot zice că nu mi-a plăcut ceva, dar totuși, tortul a întrecut toate așteptările”.

Într-un final, italienii au spus că au găsit multe asemănări cu bucătăria lor tradițională: „Parcă am făcut o călătorie prin Italia, de la sud la nord”.

Vedeți întreg videoul mai jos.

Preluat de la: diez.md