di-caprio-leonardo-e1510967915934.jpg
Casa de licitație Christie’s a instalat în spatele picturii „Salvator Mundi“ de Leonardo da Vinci o cameră ascunsă care a imortalizat reacția spectatorilor la întâlnirea cu ultima creație a artistului italian.

Casa de licitație Christie’s a instalat în spatele picturii „Salvator Mundi“ de Leonardo da Vinci o cameră ascunsă care a imortalizat reacția spectatorilor la întâlnirea cu opera artistului italian.

În ajunul licitației lucrării lui Leonardo da Vinci „Salvator Mundi“ (aproximativ 1499), deținută de colecționarul rus Dmitry Rybolovlev, în spațiul expozițional Rockefeller Center unde a fost expusă lucrarea, Christie a instalat o cameră ce înregistra fețele vizitatorilor în momentul întâlnirii cu lucrarea, scrie artguide.com.

Împreună cu celebrul foto portretist Nodab Kander a fost creat un video ce ilustrează această întâlnire a spectatorilor cu opera lui Leonardo. În video-ul postat pe site-ul oficial și canalul Youtube Christie’s, putem vedea mai multe personalități cunoscute cum ar fi Patti Smith, Leonardo DiCaprio, consilierul în arta Anthony Grant și multe altele. Pictura a fost achiziționată de miliardarul rus Dmitri Rybolovlev în 2013 pentru 127,500,000 $.

CNBC.com

CNBC.com

Amintim că licitația a avut loc pe 15 noimebrie, lucrarea a fost adjudecată cu suma de 450,3 milioane de dolari. Astfel, ultimul tablou al maestrului renascentist a depășit cu mult precedentul record mondial de preț, deținut de tabloul „Les Femmes d’Alger (version 0)“, de Pablo Picasso, ce a fost vândut cu 179,4 milioane de dolari la o licitație organizată în 2015.

Casa organizatoare estimase la 100 de milioane de dolari valoarea acestei pânze cu dimensiunile de 65 centimetri x 45 centimetri, ce a fost vândută cu doar 45 de lire sterline în 1958, cu mult timp înainte ca aceasta să fie autentificată și atribuită lui Leonardo da Vinci, în 2005.

 

Preluat de la: diez.md