diez-share-facebook.png

Totul a început pe 8 februarie când opozantul rus, Alexei Navalnîi a publicat o investigație de peste 25 de minute, pe care o puteți vedea mai jos:

Ulterior, Deripaska a acționat-o în judecată pe Nastea Rîbka, în cadrul tribunalului din orașul Ust-Labinsk, regiunea Krasnodar, invocând mai multe clauze ce țin de viața privată, și cerând blocarea și ștergerea conținutului referitor la acest subiect.

Deși investigația este făcută de către Fondul pentru Lupta contra Corupției a lui Navalnîi, instanța nu i-a acceptat pe reprezentanții acestuia ca parte de proces.

Mai multe detalii aici:

Serviciul federal de monitorizare în domeniul mass-media Roskomnadzor a trecut pe lista neagră materialele publicate de Rybka, urmând a cere blocarea contului ei.

Totodată, Youtube și Instagram mai au la dispoziție până pe 14 februarie să elimine conținutul respectiv, în consecință riscând să fie blocate pe teritoriul Rusiei.

Reprezentanții Facebook, care dețin Instagram, și cei ai companiei-mamă a YouTube, Alphabet Inc., nu au oferit până acum niciun comentariu legat de acest subiect.

Preluat de la: diez.md