the-crown-princess-diana-season-4-netflix-e1635322090574.jpg
Cel de-al cincilea sezon al serialului dramatic The Crown, produs de platforma Netflix, va conține o adaptare a interviului exploziv pe care Diana, prințesa de Wales, l-a acordat în anul 1995 în emisiunea „Panorama” a postului de televiziune BBC, informează DPA, AGERPRES.

Acel interviu, realizat de un jurnalist de la BBC, Martin Bashir, a generat numeroase articole pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă. Prințesa britanică a vorbit în mod deschis despre căsnicia ei nefericită cu prințul Charles, iar una dintre frazele sale – „existau trei persoane în această căsnicie, așa că era puțin cam aglomerat” – a devenit imediat celebră.

La începutul acestui an, un raport coordonat de Lordul Dyson a ajuns la concluzia că BBC a mușamalizat „un comportament înșelător” al jurnalistului Martin Bashir pentru a obține interviul cu prințesa Diana și l-a determinat pe ducele de Cambridge să ceară ca interviul să nu mai fie difuzat niciodată.

„Creatorii serialului The Crown consideră că acel interviu este un moment-cheie pentru sezonul al cincilea”, a declarat o sursă citată de tabloidul The Sun.

<!–

–> <!–

–>

„Pentru scenariștii serialului, căsătoria furtunoasă dintre Charles și Diana a dus la dezvăluirile șocante din emisiunea «Panorama», iar ceea ce a urmat după decizia ei de a acorda interviul i-au definit ultimele luni de viață. Producătorii au investit masiv în asta. The Crown are obiceiul de a analiza părți din istoria familiei regale pe care aceasta din urmă ar dori să le facă uitate”, a precizat aceeași sursă.

Raportul Lordului Dyson a concluzionat că Martin Bashir a „încălcat grav” codul de conduită al postului BBC atunci când a falsificat documente bancare și le-a arătat fratelui prințesei Diana, contele Spencer, pentru a ajunge astfel la prințesa Diana și a o convinge să îi acorde un interviu.

În urma publicării raportului, prinții William și Harry au publicat declarații prin care au condamnat acțiunile BBC.

BBC a adresat familiei regale o scrisoare publică prin care și-a cerut scuze pentru circumstanțele în care a avut loc interviul din 1995, iar Martin Bashir a prezentat și el scuze publice, spunând că falsificarea documentelor bancare a fost „un lucru prostesc” și o faptă pe care o regretă profund.

În cel de-al cincilea sezon al serialului The Crown, care va avea premiera în noiembrie 2022, Dominic West va interpreta rolul prințului Charles, iar Elizabeth Debicki pe cel al prințesei Diana.

Dominic West va prelua acest rol de la Josh O’Connor, iar Elizabeth Debicki îl va prelua pe al său de la Emma Corrin.

Imelda Staunton va prelua rolul reginei Elisabeta a II-a de la Olivia Colman, Jonathan Pryce îl va înlocui pe Tobias Menzies în rolul ducelui de Edinburgh, iar Lesley Manville o va juca pe prinţesa Margaret, care a fost interpretată în precedentele două sezoane de Helena Bonham Carter.

Serialul The Crown ar fi trebuit să se încheie după cel de-al cincilea sezon, însă creatorul și scenaristul său, Peter Morgan, a dezvăluit că acest show TV deosebit de popular va fi prelungit și va avea în cele din urmă șase sezoane.

Preluat de la: diez.md